Ugrás a tartalomra

Tűzoltó toborzó

2017. április 04. kedd
Amennyiben érdekli a hivatásos szolgálat, a tervezhető, biztos állás lehetősége, az állampolgárok biztonságának szolgálata, vállalja a szolgálatellátás nehézségeit, úgy várják a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába.
Tűzoltó toborzó

Ha az OKJ-s , egységes rendvédelmi moduláris szakképzést elvégzi, a Katasztrófavédelem hivatásos állományában tiszthelyettesi és zászlósi beosztásba kerülhet, hivatalos szolgalati viszony keretében.

Ez utóbbival kapcsolatban a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) rendelkezik.

Ennek megfelelően az alkalmazási feltétel  18. és 55. év közötti életkor, továbbá feltétel a magyar állampolgárság, a cselekvőképesség, a belföldi lakóhely, a büntetlen előélet, illetve az esetleges büntetés, kényszergyógykezelés, próbára bocsátás óta a Hszt. által meghatározott idő eltelte, a beosztáshoz kapcsolódóan a foglalkozástól eltiltás, illetve – meghatározott kivétellel – a büntetőeljárás hatálya alatt állás kizártsága, a képesítési követelményeknek való megfelelés, az egészségügyi, pszichikai, fizikai alkalmasság, a kifogástalan életvitel, a megbízhatósági vizsgálat vállalása, a nemzetbiztonsági követelményeknek való megfelelés, továbbá egyes alkotmányos jogok korlátozásának vállalása.

Képesítési követelmény a szolgálati viszony létesítésekor állami iskolai végzettségként érettségi, vagy felsőfokú végzettség. Az alkalmas minősítést elérő jelentkezők közül előnyben részesülnek a C kategóriájú vezetői engedéllyel, illetve alkalmas minősítésű PÁV-I alkalmassági vizsgálattal (megkülönböztető jelzésű gépjármű vezetéséhez szükséges alkalmasság) rendelkezők, valamint a Budapesten, vagy Budapesttől 30 km-en belül lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkezők.

Amennyiben érdekli a hivatásos szolgálat, a tervezhető, biztos állás lehetősége, az állampolgárok biztonságának szolgálata, vállalja a szolgálat ellátásával járó nehézségeket, akkor várják Önt is a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába. Alkalmazásra a felsorolt feltételek teljesítése esetén a létszám- és a költségvetési helyzettől is függően kerülhet sor.

Amennyiben részt kíván venni a 2017. április 20-án a 10.00 órakor, vagy a 13.00 órakor tartandó toborzón, akkor regisztráljon a www.fovaros.katasztrofavedelem.hu honlapon!

További Információkat az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

tamasne.majszin@katved.gov.hu e-mail címen vagy a 06-1-459-23-00/93012 telefonszámon.

A tájékoztatóra szükséges, hogy hozza magaddal a felvételi eljáráshoz szükséges önéletrajzát, továbbá a végzettséget, képzettséget igazoló bizonyítványokat, okleveleket, a személyazonosító igazolványát, lakcímet igazoló hatósági igazolványát, adó-igazolványát, hatósági igazolványát (TAJ), valamint az esetleges vezetői engedélye másolatát.