Ugrás a tartalomra

Tűz volt a Piacon

2018. július 20. péntek
Egy ott dolgozó lélekjelenlétének köszönhetően senkinek nem esett baja, miután tűz ütött ki a Budafoki Szomszédok Piacának egyik üzletében július 19-én délután.
Tűz volt a Piacon

Füst száll ki a Piac egyik zárt üzlethelyiségéből — erre lettek figyelmesek, akik csütörtök délután a Budafoki Szomszédok Piacán jártak, köztük a szomszédos húsüzlet egyik kollégája, aki rögtön tájékoztatta a piacfelügyeletet a jelenségről. A piac műszaki üzemeltetésével foglalkozó Tóth Attila (Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft.) rögtön az üzlethez sietett, és miután azt látta, hogy lángra kapott az üzlet berendezésének egy része, áramtalanítás után azonnal megkezdte az oltást. Eközben a húsüzlet munkatársa értesítette a Katasztrófavédelmet. A tűzoltók helyszínre érkezésére Tóth Attila már eloltotta a tüzet, így nekik már csak az utómunkákat kellett elvégezniük. 

A tűz keletkezésének okát és annak körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. Az eset során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár az üzlet belsejére és berendezéseire korlátozódik. A tűz a Budafoki Szomszédok Piacának szerkezetében nem tett kárt, így a többi üzlet továbbra is a szokott módon tart nyitva.

Az önkormányzat köszönetét fejezi ki Szilvinek, a húsüzlet munkatársának, aki időben értesítette a hatóságot a tűz keletkezéséről, valamint Attilának, aki lélekjelenlétével és bátorságával megóvta a helyszínen tartózkodók testi épségét, és nem utolsó sorban jelentősebb károktól védte meg a piacot is.