Ugrás a tartalomra

Tudatossággal az egészségünkért

2018. szeptember 20. csütörtök
Egészségnapot tartott a Káldor Adolf szakrendelő szeptember 15-én a megújult Szent István téren. Az eseményen szűrésekkel, szakorvosi tanácsadásokkal és közös tornával várták a család minden tagját.
Tudatossággal az egészségünkért

Az ingyenes rendezvény 10-től 14 óráig tartott, és az volt a célja, hogy minden budafok-tétényi egészségesen kezdhesse az őszt. A szakrendelő dolgozói szívesen fogadták azokat, akik szerettek volna többet megtudni állapotukról: testtömeg-indexük (BMI), vérnyomásuk, koleszterin- és vércukorszintjük megmérése után személyre szabott szakorvosi tanácsokat kaptak, hogy következő alkalommal a lehető legjobb eredményt érhessék el. A nyitott rendezvényen megtudhattuk, hogy egészségünk romlása nagyon sok esetben a mozgásszegény életmódra vezethető vissza, ezért az egészségnapon a szakrendelő gyógytornásza segítségével az egész testet átmozgató gyakorlatokat is megtanulhattunk. Ezen túl lehetőség volt arra is, hogy belgyógyász, diabetológus vagy kardiológus szakorvostól kérjünk személyre szabott javaslatokat a minél egészségtudatosabb életmód eléréséért.

A szombati nap jó alkalom volt arra, hogy kötetlen körülmények között, barátságos hangulatban tegyük fel a minket érintő kérdéseket a szakorvosoknak: — Azért is örülök, hogy megszervezhettük az egészségnapot, mert egészen más hangulata van a szabadban, napsütésben kötetlenül beszélgetni az egészségünkről, mint egy rendelő falai között. Ezzel szeretnénk erősíteni, hogy az egészségügy nem egy félelmetes dolog, értünk van. Ne feledjük, a legtöbbet mi magunk tehetünk a saját egészségünkért! — mondta Dr. Kiss Norbert, a Káldor Adolf Szakrendelő intézményvezetője.

A programot Budafok-Tétény önkormányzata és a Főváros TÉR_KÖZ pályázata támogatta.