Ugrás a tartalomra

Tovább szépül Budafok-Tétény – Újra lehet pályázni a felújításokra!

2017. június 23. péntek
Folytatódhat a budafoki belvárosi épületek homlokzati és tetőszerkezeti elemeinek, illetve Budafok-Tétény történelmi utcaszakaszain a jelentős eszmei értéket képviselő, régi kapuknak a megújulása. A Képviselő-testület legutóbbi ülésén egyhangúlag elfogadták a korábban kiírt pályázatok újabb fordulóiról szóló határozatokat, amelyeket Németh Zoltán alpolgármester terjesztett a testület elé.
Tovább szépül Budafok-Tétény – Újra lehet pályázni a felújításokra!

Régi, szép kerületi kapu kerestetik, adtuk hírül két éve a felhívást, hogy a későbbiekben az önkormányzat támogatásával megújulhassanak a kerület ezen megőrzendő értékei. A belvárosi épületekkel kiegészült a megújulás, felújítás lehetősége, legutóbbi, június 22-i ülésén az erre vonatkozó pályázati kiírások újabb fordulóiról határoztak a képviselők, a jelenlévők mind megszavazták a két vonatkozó előterjesztést. A Képviselő-testület az idei, 2017-es költségvetésből a III. ütem keretében további 10 millió ft-ot biztosított erre a célra, valamint folytatni kívánják a kapupályázatot is, amelyre további 5 milliós keretösszeget fogadtak el.

 

Önkormányzatunk szeretné az épített örökségünk részét képező épületeket és kapukat eredeti állapotukhoz hasonló formában megőrizni a jelenkor és a jövő generációi számára, ezért akár anyagi eszközökkel is segíteni szándékozik a tulajdonosokat kisvárosunk ezen történelmi értékeinek megőrzésében. Ezt szolgálják az elfogadott újabb határozatok.

 

A Budafok-Belváros megújul című pályázat előző felhívására 15 jelentkezés érkezett, ezekből a Képviselő-testület Városfejlesztési és –üzemeltetési Bizottsága 11 pályázatot támogatásra érdemesnek ítélt, és a felújítási programokra összesen 35.047.906,- Ft. támogatási összeget nyújtott. A pályázat sikerére való tekintettel a Képviselő-testület az önkormányzat tavalyi  költségvetéséből a II. ütem lebonyolításához 20 millió Ft-ot biztosított, és további 5 millió Ft-ot pedig a Régi idők új kapui pályázat lebonyolítására. A Képviselő-testület az idei, 2017-es költségvetésből a III. ütem keretében most további 10 millió ft-ot biztosított erre a célra, valamint folytatni kívánják a kapupályázatot is, amelyre további 5 milliós keretösszeget fogadtak el.

A Budafok-Belváros megújul III. pályázati kiírásban úgy fogalmaznak:

„A tavalyi pályázattal megegyezően támogatás elsősorban a pályázatban meghatározott beavatkozási területen elhelyezkedő ingatlanok, városképi szempontból jelentős homlokzati és egyéb, az ingatlan homlokzati megjelenéshez kapcsolódó épületszerkezeti elemek felújításához vagy megújításához igényelhető. Városképi szempontból különösen indokolt esetben támogatás a beavatkozási területen kívüli egyéb helyeken is igényelhető. Beavatkozási terület: Budafok városközpontja, valamint a Tóth József utca és a Péter Pál utca.”

A pályázatokat személyesen 1 példányban, zárt borítékban kell benyújtani 2017. július 31. napjáig.

A pályázat benyújtásának helye a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. Irodája. A pályázat elbírálásának várható határideje: 2017. szeptember 30.

A Régi idők új kapui II. pályázati kiírásban a többi között az szerepel:

„Támogatás elsősorban a pályázatban meghatározott beavatkozási területen, azaz Budafok és Nagytétény városközpontja, a Tóth József utca valamint a Péter Pál utca területén elhelyezkedő ingatlanok, és indokolt esetben egyéb helyeken található, városképi szempontból jelentős, közterületről látszó régi kapuk felújításához/megújításához igényelhető.”

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. július 31.

A pályázat benyújtásának helye a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. Irodája. A pályázat elbírálásának várható határideje: 2017. szeptember 30.

A pályázatok végrehajtásáért felelős: Vagyongazdálkodási Iroda, Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft.