Ugrás a tartalomra

Tovább ég a Betlehemi Békeláng

2015. december 14. hétfő
A Városházán Szepesfalvy Anna alpolgármester vette át a kerületbe érkező békelángot a 903-as Prohászka Ottokár Cserkészcsapattól ezüstvasárnap.
Tovább ég a Betlehemi Békeláng

A Betlehemi Láng a krisztusi szellemiség szimbóluma, mely nagy út után ér el hozzánk. Immár két évtizede szervezik meg a Betlehemi Békeláng akciót, melybe évről évre több ember kapcsolódik be. A Betlehemi Békeláng ötlete szoros összefüggésben van Jézus születésével. A pásztoroknak kihirdetett béke kinyilatkoztatásra emlékeztet több mint 2000 évvel ezelőttről. Ezért a béke-fény terjesztésénél arra kell törekedni, hogy az emberek minél közelebb kerüljenek a karácsonyhoz.

A lángot – csakúgy, mint tavaly – Szepesfalvy Anna alpolgármester vette át a 903-as Prohászka Ottokár Cserkészcsapat három képviselőjétől: Tóth Réka Kamillától, aki egyben a Magyar Cserkészszövetség Dél-budai körzetének elnöke is, valamint Wintsche Viktor csapatparancsnoktól és dr. Takácsik Zsombor csapatparancsnok-helyettestől.

A láng jelenleg is látható a Városháza bejáratánál, a portával szemben, amiből minden érdeklődő kerületi lakos vihet haza magának.