Ugrás a tartalomra

Történelmi sportsiker Budafok-Tétényben: Budafoki MTE - Videoton FC: 2-1

2016. november 30. szerda
A Budafoki futballcsapat a legjobb 16 közé jutott a Magyar Kupa 8. fordulójában a hazai pályán szerzett szerdai győzelemmel
Történelmi sportsiker Budafok-Tétényben: Budafoki MTE - Videoton FC: 2-1

A napsütéses, 2 fokos fagyos hidegben lejátszott szerdai mérkőzésen látványos játékkal 2-1-re megverte az NB I-es Videoton FC csapatát. Az első hazai gólt Grúz Tamás, a másodikat Kovács Dávid szerezte.

"A mai teljesítmény önmagáért beszél és nem csak az volt nagyszerű, hogy győztünk, hanem, hogy jó, bravúros játékkal győztünk! - értékelte az eredményt a lelátón Karsay Ferenc polgármester, aki a mérkőzés után az öltözőben személyesen köszönte meg a játékosoknak a pályán nyújtott kiemelkedő teljesítményt. "A papírforma nyert!"- mondta a budafokteteny-hu-nak Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. A budafoki csapat szurkolójaként úgy fogalmazott: "az a lelkesedés, amit itt ma láthattunk, és ami idáig hozta fel a csapatot, az ki fog tartani a továbbiakban is a magyar bajnokságon belül."

"Megérdemeltük a győzelmet, jól játszottunk, volt ugyan 20 perc, amikor a Videoton egy kicsivel jobban játszott, ekkor rúgták azt az egy gólt is, de látható, érezhető volt a pályán, hogy mi itt egy komoly csapatot építünk a Budafoknál, a mai eredmény pedig ezen a téren egy újabb lépcsőfokot jelent." - nyilatkozta a budafokteteny.hu-nak Bélteky Róbert, a Budafoki MTE tulajdonosa. "Történelmet csinált ma a csapat, hiszen a Videoton jelenleg a legjobb csapat az országban, és ez a győzelem önbizalmat fog adni a csapatnak, a budafoki szurkolóknak is. Jó volt látni, hogy volt közönség, hogy ők is mennyire lelkesen támogatták a játékosainkat." - mondta Bélteky Róbert.

Vizi Sándor, a BMTE ügyvezető elnöke honlapunknak úgy fogalmazott, nem kérdés, hogy történelmi pillanatokat láthattunk, a cél az, hogy a Budafok feljebb jusson az NB III-ban. Az elmúlt húsz évben nem volt példa arra, hogy a Budafok megverje Magyarország legjobb csapatát. Ma ez történt!" - tette hozzá Vizi Sándor.

"A tisztes helytállás volt a célkitűzés azután, hogy a hétvégén egy bajnoki rangadót elvesztettünk és ehhez képest kiválóan teljesítettek a fiúk!" - értékelt a budafokteteny.hu-nak Prukner László a csapat edzője. "A csapatnak sokkal magasabb a tudása, mint az NB III-as szint, ha sikerül kiverekednünk magunkat ebből a csoportból és feljebb jutunk, akkor sok öröme telhet majd a csapat játékában a budafoki szurkolóknak." - nyilatkozta honlapunknak Prukner László.

A következő mérkőzésekre február 11-én és március 1-én kerül sor.


A Budafoki labdarúgók sikeréről a Kossuth rádió Sportvilág című műsorának szerdai adásában is beszámoltak.