Ugrás a tartalomra

Tájékoztatás az egynyári virágok kiosztásának időpontjáról

2015. május 12. kedd
Május 27-28-án
Tájékoztatás az egynyári virágok kiosztásának időpontjáról

Az egynyári virágok kiosztásának időpontja 2015. május 27. 12-18 óráig, valamint május 28. 8-16 óráig történik azon kerületi lakosok között, akik jelentkezésüket  2015. április 17-ig eljuttatták az önkormányzat részére.

Az önkormányzat évről évre egyre növeli a virágos közterületek számát, törekszik egyre nagyobb területen, egyre magasabb színvonalú zöldterület fenntartásra, fejlesztésre. Kerületünkben már évek óta jellemző, hogy a környezetre érzékenyebb lakók önszorgalomból gondoznak egy területet, melyet ezért részben sajátjuknak is éreznek. A kertes házak előtti zöldterületeket is sokan az elvártnál jóval magasabb színvonalon, mindenki örömére igényesen ültetik be, tartják karban. A fejlődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly a Főkert Nonprofit Zrt. által meghirdetett "Virágos Magyarország 2014" országos környezetszépítő versenyen Budafok-Tétény különdíjat - és ezzel együtt 500 db tavaszi árvácskát- nyert, mely szintén a kerület további parkosítását támogatja.

Ezen eredményekre alapozva idén ismét útnak indult a program. Virágágyások beültetésére lakcímenként maximum 50 db egynyári növényt, utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként maximum 10 db növényt ajánlott fel az önkormányzat vegyesen.

Virágágyások esetében a növényeket közterületi részekre, főként főútvonalak és gyűjtő utak mentén, az úttest és a járda közötti zöldfelületi sávba kérik beültetni, illetve ahol erre nem alkalmas a terület, a kerítések előtti közterületi zöldsávba, esetleg arra megfelelő tartóba, edénybe.

Közös érdekünk, hogy az örökbe fogadott területek javítsák az itt élők életminőségét, szebbé, kulturáltabbá tegyék a környezetet, így kertész szakembereink szakmai tanácsokat is szívesen adnak a telepítést megelőzően vagy a gondozási időszakban.