Ugrás a tartalomra

Sikeres szezon a művelődési házainkban

2016. június 26. vasárnap
Varga Barbara: Gazdag programkínálat volt és lesz a Klauzál Házban és a Cziffra Központban
Sikeres szezon a művelődési házainkban

A Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztiválra az eddigi leggazdagabb programcsomagot állította össze a Klauzál Ház új vezetése – jelentette ki a Városházi Híradónak Varga Barbara, a Klauzál Ház intézményvezetője. A csaknem két hét alatt minden korosztály megtalálta a kedvérevalót, de ugyanez mondható el az egész évi műsorkínálatról is.

Varga Barbara tavaly június közepétől először megbízott, majd november 1-jétől kinevezett igazgatóként irányítja a Klauzál Gábor Művelődési Központot, ideje így a szezon vége felé, hogy egy kis összegzésre kérjük meg.

– Hogyan értékeli a csaknem egyéves munkát?

– Erről igazából a látogatottsági adatok árulkodnak, amit úgy lehet a legkönnyebben összefoglalni, hogy ősszel és télen szinte valamennyi rendezvényünk, a színházi előadások és a koncertek telt ház előtt zajlottak, de a tavaszra sem panaszkodhatunk, amikor a jó idő jobban elcsábítja az embereket a szabadba. Például a Neoton-, az Apostol- vagy a Sinatra-koncertjeinkre pillanatok alatt elfogytak a jegyek, de a tavaszi Zorán-műsorra is olyan nagy volt az érdeklődés, hogy akár két termet is megtölthettünk volna, talán jövő tavasszal újra eljön közénk a művész. A Cziffra Házban is megélénkült az élet, azon fáradozunk, hogy minél látogatottabb legyen és a fiatalok is jobban felfedezzék, ezért adtunk helyet például a diákönkormányzatoknak is. Ring Krisztina programszervező került a ház élére, aki a Cziffra Központ nyitása óta itt dolgozik,, fiatalos lendülettel látott munkához, aminek a gyümölcse a jövő szezonban érhet be igazán. Hozzánk tartozik a Barlanglakás Múzeum, ami kuriozitása miatt nagyobb figyelmet érdemelne, ezért szeretnénk, ha minél több iskolás és szülő látogatná a kerületből, de „határainkon” túlról is.

– A Tavaszi Művészeti Fesztiválról is ennyi jó elmondható?

– Ilyen gazdag műsorkínálatunk még nem volt, mindenki és minden korosztály megtalálhatta a kedvérevalót. A tizenkét nap alatt huszonkilenc program volt! Nagyon jó visszajelzést kaptunk azóta a nézőktől, akik igen színvonalasnak tartották a fesztivált. A megnyitó napon a Csík Zenekar énekese, Majorosi Marianna önálló koncertje aratott nagy sikert, de ugyanez mondható el Szalóki Ági Karády-estjéről is. A veszprémi Pannon Várszínház Hegedűs a háztetőn című előadása fantasztikus élményt nyújtott, amit a Budapesti Klezmer Band élőzenei kísérete tett teljessé.

– A jövő évadtól mit várhatnak a budafok-tétényiek?

– Remélem, hasonló jó évadot. Mint említettem, Zoránt nagyon várják újra, de ugyanígy a Csík Zenekart és Rúzsa Magdit is, most vannak egyeztetés alatt a jövő évi időpontok. Terveink között szerepel, hogy a Budapest Bár is jön a kerületünkbe, és a színházi évad is ígér kellemes meglepetést. Például az önkormányzatnak köszönhetően megújul a színházteremben a hang- és fénytechnika. A honlapunk ebben az idényben újult meg, nagyon ráfért már, ahogy a Facebook-oldalunkra is. Ezt az interaktivitást szeretnénk tovább fenntartani, illetve fejleszteni. (Temesi László)