Ugrás a tartalomra

Semmelweis napi ünnepség a Városháza dísztermében

2015. június 25. csütörtök
Ketten vehették át az Egészségügyért díjat, a hivatásukat lezárók pedig munkájuk elismeréseként emlékérmet kaptak
Semmelweis napi ünnepség a Városháza dísztermében

Kerületünkben már hagyománnyá vált, hogy minden évben a Semmelweis Nap alkalmából rendezett ünnepségen Önkormányzatunk vezetése átadja a kerületi egészségügy javítása, fejlesztése érdekében példaértékűen tevékenykedő és kimagasló, maradandó eredményt elérő, ezért elismerésre méltó két személynek az „Egészségügyért” díjat, továbbá hivatásukat lezárók részére Emlékérmeket. Az idei rendezvényen részt vett mindhárom alpolgármester, Németh Zoltán, Zugmann Péter és Szepesfalvy Anna, továbbá dr. Szántó János jegyző, dr. Répás Judit aljegyző, Csiszár Zsuzsanna a Szociális, Egészségügyi, Esélyegyenlőségi és Sportbizottság elnöke és dr. Patócs Andrea a Humánszolgáltatási Iroda vezetője is.
        
Köszöntő beszédében Szepesfalvy Anna alpolgármester hangsúlyozta, Budafok-Tétény Önkormányzata minden évben jelentős anyagi forrásokat fordít a kerület egészségügyi intézményeinek fejlesztésére.  Az elmúlt években számos felújítási folyamat indult el többek között a Káldor Adolf utcai Szakorvosi rendelő belső környezetének rekonstrukciója, a Szakrendelő külső hőszigetelése, a fűtési gépészeti felújítások kivitelezése is befejeződött az elmúlt év novemberében. A támogatások sorában jelentős beruházás volt a XXII. kerületi Tüdőgondozó és Pszichiátriai, Addiktológiai Gondozó felújítása, mely közös együttműködésben valósult meg a 11. kerülettel. A felújítás a 22. kerületi lakosság és a 11. kerületben élők színvonalas betegellátását, szűrését egyaránt szolgálja. Idén májusban négy új háziorvosi rendelőt vehettek birtokba a kollégáik a Szakrendelő mellett, mely egy civil egészségügyi vállalkozás és az Önkormányzat együttműködésével valósult meg. A Szakrendelőben e héten befejeződő munkafolyamatok során az akadálymentesített új vizes blokkokat is átadtuk. A felújítási, rekonstrukciós munkálatok 370 millió Ft támogatásból valósulnak meg. Az egészségügyi alapellátására az idén közel 320 millió Forintot fordít az önkormányzat, hangsúlyozta Szepesfalvy Anna alpolgármester. Köszönettel tartozunk az Önök kitartó, fáradhatatlan és önzetlen munkájáért, mellyel a közösséget szolgálják – tette hozzá. 

Idén az „Egészségügyért” díjat Guba Etelka, a Káldor Adolf utcai rendelőben Dr. Tihanyi Gyöngyi háziorvos munkáját segítő ápolónő és Pintér Lászlóné, a Káldor Adolf utcai rendelőben dolgozó területi védőnő vehette át a kerület három alpolgármesterétől. A Budafok-Tétényben végzett példaértékű és kiemelkedő szakmai munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmával emlékérmet vehetett át Dr. Czigány Margit házi gyermekorvos, Dr. Lányi Péter háziorvos és Dr. Lányi István nyugalmazott orvosigazgató és háziorvos. Séder Ferencné asszisztensnek az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara adományozott elismerő oklevelet. Az ünnepségen a Tündérkert Tagóvoda Aranyhalacska csoportja „Nyárköszöntő - gyermekdalok és táncok” című műsorával köszöntötte az idei Semmelweis napi díjazottakat.