Ugrás a tartalomra

Semmelweis-nap 2016

2016. június 28. kedd
Kerületünkben hagyománnyá vált, hogy minden évben a Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen Budafok-Tétény Önkormányzatának vezetői átadják az „Egészségügyért” díjat, valamint emlékérmeket kapnak a nyugdíjba vonuló orvosok.
Semmelweis-nap 2016

„Egészségügyért” díjat a kerületi egészségügy javításában, fejlesztésében kimagasló, maradandó eredményt elérő két dolgozónak adnak át minden évben a kerület vezetői. A díjak átadása előtt a Huncutka Tagóvoda Napraforgó csoportja „Nyárköszöntő” műsort adott elő, majd Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte a megjelenteket:

„Évről évre jelentős fejlesztéseket hajtottunk és hajtunk végre a kerületi egészségügyi infrastruktúra fejlesztésében. Az elmúlt években az új háziorvosi rendelők átadása mellett felújítottuk a Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőt, valamint a XXII. kerületi Tüdőgondozó és Pszichiátriai, Addiktológia Gondozót. A támogatások intenzitása az idei évben sem csökken, így terveink szerint ez év november 30-ára befejeződik a Szakorvosi Rendelő felújításának harmadik üteme is.”

Az idei ”Egészségügyért” díjat Bárczyné Pollák Katalin gyógytornász és Kissné Tschürtz Márta, a reumatológiai szakrendelés asszisztense vehette át a kerület vezetőitől.

Bárczyné Pollák Katalin főiskolai képesítésű gyógytornász 1979-ben szerezte meg diplomáját. 1994 óta dolgozik a Dél-budai Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft., illetve jogelődje alkalmazásában. Munkakörében a szakma szabályainak megfelelő protokoll alapján önállóan ortopédiai, reumatológiai, rehabilitációs gyógytorna-kezeléseket, tornatermi csoportos mozgásterápiás foglalkozásokat végez. Fáradhatatlan munkája révén évente körülbelül 5000 beteget lát el.

Kissné Tschürtz Márta a reumatológiai szakrendelés asszisztense. Szakápolói, valamint csecsemő- és gyermekgondozói végzettséggel is rendelkezik. Feladatai közé tartozik a betegek fogadása, a betegellátással kapcsolatos adminisztratív teendők ellátása. Biztosítja a reumatológiai vizsgálatokhoz szükséges feltételeket, előkészíti a technikai és orvosi eszközöket, gyógyszereket. Közreműködik a rendelésen megjelent betegek vizsgálatánál. Szakmai, gyakorlati képzettsége, valamint megbízható, példamutató, lelkiismeretes munkája révén a reumatológiai szakfeladat ellátásának elismert munkatársa.

A díjak átadása után emlékérmet vehetett át a kerületben végzett példaértékű és kiemelkedő szakmai munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából három orvos:

·         dr. Medveczky Györgyi felnőtt háziorvos

·         dr. Takács Mária gyermekorvos

·         dr. Séta Márta felnőtt háziorvos

Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

 

Kapcsolódó anyagok

http://www.promontortv.hu/2016/07/04/semmelweis-napi-dijatadasok/