Ugrás a tartalomra

Rendőrségi körzeti iroda nyílt Nagytétényben

2018. szeptember 11. kedd
Szeptember 4-én nyitották meg a XXII. kerületi Rendőrkapitányság és a budafok-tétényi önkormányzat együttműködésével létrejött rendőrségi körzeti megbízott irodát a Cziffra György Kulturális Központban.
Rendőrségi körzeti iroda nyílt Nagytétényben

„Ez az iroda is jól mutatja, hogy itt a kerületünkben példás a kapcsolat, az együttműködés a rendőrség és az önkormányzat között. Hiszen önkormányzati ingatlan ad helyt az irodának, mert a cél közös: a kerület minden részének legnagyobb biztonságát elérni.” – mondta Zugmann Péter alpolgármester a megnyitó ünnepségen, amelyen Molnár Gyula és dr. Staudt Gábor országgyűlési képviselők is részt vettek.

Zugmann Péter továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy bár Budafok-Tétény történelmileg több településből alakult ki, az önkormányzat vezetése számára azonban nincs olyan helyi fejlesztés, amely ne szolgálná az egész kerület fejlődését. Egyformán fontosnak tartják a kerület minden részét, és ennek megfelelően a fejlesztéseket is, valamint azt, hogy a Nagytétényben lakók is érezzék, hogy a szolgáltatások hozzájuk is eljönnek, nem kell mindenért Budafokra menniük.

A megnyitó ünnepségen Dr. Bató András rendőrkapitány elmondta, hogy rendkívül összetartó a lakosság, erős a lokálpatriotizmus, ezért is tartja fontosnak a körzeti megbízott iroda létrehozását.

A kerületi önkormányzat és a rendőrség együttműködésének nem ez az első közös projektje, ilyen az évek óta zajló „Vigyázunk Rátok” közbiztonsági program, a közlekedési nevelési célból tavaly átadott KRESZ park, vagy az idén üzembe állított rendszámfelismerő kamerarendszer is. Ezek mind olyan tervek, melyeket az önkormányzat a rendőrkapitánysággal közösen, szoros együttműködésben képzelt el és valósított meg.

A rendőrségi körzeti megbízotti iroda Nagytétényben, a Cziffra György Kulturális Központban (Nagytétényi u. 274-276.) üzemel szeptember 4-től. Az irodában egy fő körzeti megbízott keddenként 9.00 órától 11.00 óráig, csütörtökönként 16.00 órától 18.00 óráig várja a lakosokat.

Rendőrségi körzeti iroda nyílt Nagytétényben