Ugrás a tartalomra

Pezsgő- és borfesztivál – összegzés a Városházán

2016. november 09. szerda
A kérdőíves felmérés is igazolta: jól vizsgázott a „bornegyed”, rendkívül sikeres volt az idei pezsgő- és borfesztivál is Budafok-Tétényben
Pezsgő- és borfesztivál – összegzés a Városházán

Szombat este látogatottsági rekord született, húszezernél is többen voltak kíváncsiak aznap a programokra, a fesztivál két napja alatt pedig összességében ötvenezren jöttek el a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra. Az új helyszín, a Piactér "bevezetése" a várakozásokat meghaladó sikerrel járt - hangzott el a borászatok és a közreműködő szervezetek képviselőivel tartott városházi értekezleten. Itt ismertették a fesztiválozó közönség bevonásával készült idei kérdőíves felmérés eredményeit, amiből a többi között kiderült, hogy a látogatók körében érezhetően nőtt a 41 -60 éves korosztályúak köre, és közel 50% volt az egyéb fővárosi kerületekből, és 10% felett az agglomerációból érkezők aránya.

Idén is a két legnépszerűbb helyszín a Pezsgő tér és a Bor udvar volt, de nőtt Művész tér és a Fröccsterasz népszerűsége is. A válaszok alapján egyértelműen pozitív értékelést, kiemelten jó visszajelzéseket kapott a közlekedés, a tisztaság, kiszolgálás és felszereltség, azaz a fesztivál "komfortfokozata" és díjazták a nagyobb biztonságot, a nyugodtabb légkört, ami az éjszaka során is tapasztalható volt. Az elmúlt évhez hasonlóan kialakított széles kulturális kínálat, a már korábban is népszerű családi és szórakoztató programok ezúttal is nagy sikerrel zajlottak - hangzott el a fesztivál kiértékelésén.

A megbeszélésen Karsay Ferenc polgármester a tervekről, a bornegyed koncepcióhoz kapcsolódó elképzelésekről is szólt, arra kérve a borászatokat, pincészeteket, hogy lehetőség szerint igyekezzenek mielőbb a rendszeres nyitva tartásra, vendéglátásra felkészülni, berendezkedni, hogy a jövőben tervezett bortúrák során a bornegyed iránt érdeklődő, ide látogató turistáknak legyen hol megkóstolniuk, megismerniük kerületünk különleges italait, helyi nevezetességeit. A közös ügy érdekében, az együtt gondolkodásban az önkormányzat igyekszik maximálisan a kerületi borászatok, pincészetek segítségére lenni - mondta Karsay Ferenc polgármester.