Ugrás a tartalomra

Párosan szép az élet

2018. május 14. hétfő
Még lehet pályázni a Kerület Párja címre
Párosan szép az élet

Párosan szép az életMinden tősgyökeres budafoki tudja, hogy kerületünknek van saját kenyere, kolbásza, bora, erős embere, de talán kevesen hallottak arról, hogy idén már a „Kerület Párja” cím is kiérdemelhető. Az idén második alkalommal megrendezendő Kerület napján roppant különleges és rendhagyó módon ünnepelhet az ifjú pár és a násznép a boldogító igen kimondása után. Nem szégyen nagyot álmodni, az esketés helyszíne nem más, mint a Városháza Díszterme.

Nem is kell mást tennie ehhez az ember fiának, csak megkérni a kedvese kezét, persze az sem árt, ha a szerelmespár legalább egyik tagja bejelentett budafok-tétényi lakos (hiszen ez az alapkövetelmény). Jelentkezni május 21-ig lehet, a házasságkötési szándékot a kerületi anyakönyvvezetőnél kell jelezni. A nyertes párok, akik június 21-én, vagyis a Kerület napján kötik össze életüket, a kerület részéről nászajándéknak tekinthetik ezt az ingyenes, csodálatos dísztermes szertartást, amit a polgármester vagy a helyettese celebrál.

Az esemény magába foglal egy pezsgős koccintást, valamint egy fotósorozatot is, a legszebb pillanatokat az önkormányzat fényképésze fogja lencsevégre kapni, a képek természetesen album formájában eljutnak majd a házaspárhoz.

A június 21-én (Záborszky Nándor, Budafok első polgármestere születésének évfordulóján) esedékes Kerület napján tavaly sajnos nem akadt jelentkező a Kerület Párja címre, idén viszont már többen is pályáztak. A májusi határidőig jelentkezőknek (ha háromnál több házasodni vágyó pár akad) meg kell fogalmazniuk, miért is szeretnék elnyerni ezt a címet, valamint a fogadást, hiszen ez nyújt majd segítséget az esemény szervezőinek a döntésben. A pályázatra kizárólag új anyakönyvvezetői időponttal rendelkezők jelentkezhetnek, akik közül a legszerencsésebbek egy évig viselhetik a Kerület Párja címet. Idén már biztosan lesz nyertes.

(Gáll Anna)


Párosan szép az élet