Ugrás a tartalomra

Párakapukkal a hőség ellen

2018. augusztus 08. szerda
Péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tiszti főorvos, ezért a kerületben üzemelő párakapuk működési idejét meghosszabbították, és egy mobilpárakaput is telepítettek Budafok belvárosába a komfort növelése érdekében.
Párakapukkal a hőség ellen

Augusztus 8-tól tovább emelkedik a hőmérséklet, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egyes napokon meghaladhatja a 32 Celsius-fokot is. A kánikulára való tekintettel szerdától péntekig tartó másodfokú hőségriadót adott ki az országos tiszti főorvos.

A nagy meleg miatt a Budafok-Tétényben működő összes párakapu meghosszabbítva üzemel, így a mai naptól már reggel 8 és este 8 között adnak enyhülést az arra járóknak a Magdolna utcai buszmegállóban, a Nagytétényi úton a Bartók Béla úti buszmegállóban és Rózsakert városközpontjában. A Városház téri posta épülete elé egy mobilpárakaput is kitelepítettek, és a Piactéren lévő páraszőnyeg is használható mindenki számára.

A hűsölés mellett rendkívül fontos ezekben az időkben a megfelelő folyadékpótlás is. Amennyire tudjuk, kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását, valamint a fényvédelemről se feledkezzünk meg!

Párakapukkal a hőség ellen