Ugrás a tartalomra

Óvodások sorversenye

2019. április 11. csütörtök
Ismét megrendezték a kerületi óvodások sorversenyét a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium tornatermében.
Óvodások sorversenye

Az Egyesített Óvoda nagycsoportos óvodásai rekordot döntöttek az idei sorversenyen. A szervezők nem akartak hinni a szemüknek, amikor meglátták, hogy az összes feladatot ilyen gyorsan teljesítették a gyerekek. 25 éve most végeztünk először 12 óra előtt – mondta Horvátné Fűkő Zsuzsanna az eredményhirdetésen. Felgyorsult világunkban a gyerekek is sokkal gyorsabban és hatékonyabban élik mindennapjaikat – tette hozzá a vezető. Elképesztő ügyességgel, odafigyeléssel és versenyszellemmel zajlott le a 25. óvodás sorverseny a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tornatermében.

A gyerekek rengeteget gyakoroltak a mindennapi mozgás mellett, hogy a legjobb formájukat hozhassák ezen a versenyen. Idén is, mint minden évben, mind a 14 tagóvodából felvonult a tornateremben egy-egy csapat, így összesen 112 gyermek versenyzett négy különböző ügyességi feladatban. A gyerekek és a szülők köszöntése után az óvodások zenés bemelegítésen mozgatták meg izmaikat. A sorsolást követően kezdetét vette a verseny. Minden évben ugyanazt a négy feladatot kell minél gyorsabban és pontosabban teljesíteniük a gyerekeknek: labdagurítás, páros alagút, frizbirakás a bólyára, tollaslabda egyensúlyozása az ütőn futás közben. A feladatok helyes végrehajtását a TF-ről érkezett edzők ellenőrizték, és mérték a csapatok idejét is. A nagy izgalomban a terem végében kiabálva szurkoltak a szülők, nagyszülők. Az eredményhirdetés előtt Horváthné Fűkő Zsuzsanna, az Egyesített Óvoda vezetője azt hangsúlyozta, hogy a mozgás szeretete nagyon fontos, és hatalmas segítség lesz az iskolai években. Minden részt vevő óvoda kapott egy nagy zsák ajándékot, az első három helyezett pedig érmet és kupát vihetett haza. A vetélkedőn első lett a Csemetekert Tagóvoda, a második helyezést a Rózsakerti Tagóvoda érte el,  a Varázskastély Tagóvoda a harmadik lett. Bencze Péter, az iskola igazgatója is ajándékkal lepte meg 
a csapatokat.

(Viszkocsil Dóra)