Ugrás a tartalomra

Ötvenöt év a kiskertben

2019. január 05. szombat
Idén ünnepli megalakulásának 55. évfordulóját a Budafok-Tétény Kertbarátkör
Ötvenöt év a kiskertben

Évzáró, karácsonyi ünnepséget tartottak a a Budafok-Tétény Kertbarátkör tagjai a Klauzál Házban, melyen Karsay Ferenc polgármester és Szentmiklósi Ferenc, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke is részt vett.

Sziráki István, a Budafok-Tétény Kertbarátkör elnöke köszöntötte a jelenleg kilencvenkét taggal büszkélkedő közösséget a kamarateremben. Az ünnepséget a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola néhány tanítványának ünnepi műsora nyitotta meg, majd egy irodalmi előadás következett, amit a kör néhány tagja adott elő Darvas Lajosné Ágnes vezetésével. Sziráki István évzáró beszédében ismertette a kör megalakulásának történetét, az elmúlt évek sikereit és a jövő évi terveket, célokat. Idén a Budafok-Tétény Kertbarátkör úgy döntött, hogy létrehozza a nemrégiben elhunyt, rendkívül aktívan tevékenykedő egyik vezetőségi tagról elnevezett Tajti Géza-emléklapot, amit elsőként Markotány Gyula, a kör alapító tagja, valamint húsz évig elnöke vehetett át. Tajtik Géza felesége, Valéria megköszönte, hogy még mindig emlékeznek az ő férjére, és felidézte életének legfontosabb pillanatait. Ezután a kör tagjai közül huszonöten jutalmat vehettek át az egész éves kiemelkedő munkájuk elismeréseként. Karsay Ferenc polgármester megköszönte a lelkes tagságnak, hogy életben tartja a kört, és évről évre bővíti a létszámát. Hozzátette még, hogy az önkormányzat eddig is és a jövőben is szívesen támogat ilyen civil szervezetet. 

Minden kertbarátot egy-egy jövő évi önkormányzati falinaptárral lepett meg a polgármester. Az évzáró ünnepség tánccal, vacsorával és persze egy többemeletes torta felszeletelésével ért véget, amit Kelemenné Tóth Anita nemzetközi versenyeket megnyert mestercukrász készített és ajándékozott a körnek. A torta különlegessége az volt, hogy a tetején egy kertészkedő nagymama állt, a lábai alatt, a többi szinten pedig a megművelt kertjének termései voltak láthatók. (Viszkocsil Dóra)

Ötvenöt év a kiskertben