Ugrás a tartalomra

Őszi éremeső karatéban

2019. január 30. szerda
Ebben az évben a cél az, hogy jól szerepeljünk a világbajnokságon
Őszi éremeső karatéban

Őszi éremeső karatébanSikeres évet zártak a kerületi KTSE versenyzői, akik az őszi szezonban is eredményesek voltak. Idén is nagy feladatok várnak rájuk.

– Az egyesület az őszt már évek óta a zalaegerszegi meghívásos Norio Kawasoe Ippon Shobu emlékversenyen indítja – meséli a kétdanos Tranger Szilvia, a KTSE edzője és versenyzője, akinek munkáját a válogatott edzők mellett Varga József 6 danos mester is segíti. – Ezt követően az egyesület, az SKI Magyarországi Szövetségének válogatott kerettagjaira két nemzetközi megmérettetés várt. Október első hétvégéjét Belgiumban töltöttük, ahol közös edzéseken vettünk részt az SKIF Belgium válogatott tagjaival, majd a Hammeban megrendezett Nemzetközi Chikara Kupán léptünk tatamira, amelyen négy versenyzőnkből kettőnek sikerült érmet szereznie kata (formagyakorlat) versenyszámban. Palócz-Medla András aranyérmet nyert, én pedig bronzérmet.
– Gratulálunk. Az ősz éremesőt hozott?
– Igen, október közepén a válogatott a szlovéniai Domzaléban is sikeresen szerepelt, itt a KTSE-t mind az öt válogatott kerettag képviselte kata versenyszámban, hozzájárulva a magyar csapat sikeréhez. Riese Barnabás és Palócz-Medla András arany-, Rácz Petra, Palócz-Medla Balázs ezüstérmet szerzett, én bronzzal gazdagodtam. A legkisebbek is tatamira léphettek a 25. Kodomo Kupán. A WKF-szabályrendszerű versenyen harminc egyesület 650 versenyzője mérte össze tudását kata és kumite (küzdelem) versenyszámban. Katában Tamási Ádám, Szíj-Pethes Bence, Fekete Zsombor, Rácz Petra arany-, Hegedűs Balázs, Riese Barnabás ezüst-, Bánfalvi-Kovács Sára, Süveges Gábor bronzérmet szerzett. Kumiteben Hegedűs Balázs, Fekete Zsombor, Riese Barnabás ezüst-, Tamási Ádám, Szíj-Pethes Bence, Bánfalvi-Kovács Sára bronzérmet nyert. Október végére is jutott siker, Egerben az Ippon Shobu Magyar Bajnokságon az egyesületünket képviselő négy gyermek közül a legeredményesebb versenyző Riese Barnabás lett, aki katában a negyedik helyet szerezte meg.
– Novemberben is „esett”?
– Mindjárt az elején. Szigetszentmiklóson a XXIII. WKF Karate Diákolimpián, ahol hatvanhárom klub csaknem hétszáz versenyzője mérte össze tudását. Itt katában Riese Barnabás, a Baross Gábor Általános Iskola tanulója aranyérmet, míg Rácz Petra, a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója bronzérmet szerzett.
– Mi várható az idén? 
– A decemberi pihenő után, januárban újraindultak az edzések, és megkezdődött a felkészülés az idei versenyekre, melyek közül a legnagyobb a júliusi csehországi SKIF világbajnokság lesz. A válogatott kerettagok már e hónap végén az olaszországi Mantovában lépnek tatamira. Reméljük, ez az évünk is sikeres lesz. (Temesi)