Ugrás a tartalomra

Összefogás Életmód-váltóval

2019. szeptember 27. péntek
Ismét ezreket várnak a Futafokra október első szombatján
Összefogás Életmód-váltóval

Beköszöntött az ősz, és ezzel együtt közeledik október első szombatja, a Futafok időpontja. A tavaly már tízezres tömeget, köztük közel 4500 futót megmozgató tömegfutóverseny idén 34. alkalommal nyújt izgalmakkal teli, jókedvű kikapcsolódást a családoknak.

Összefogás Életmód-váltóval

A közös bemelegítést követően megnyitóval kezdődik az idei futófesztivál október 5-én 9 órakor. Az óvodások és az elsősök kísérővel vagy a Bátor futam résztvevőjeként, egyedül tehetik meg az 500 métert, illetve az 1000 méteres távot, míg a nagyobb gyerekek két kilométeres Campona körüli kört futnak majd a versenyen.

A déli „pihenőidőben” a váltófutamokon szurkolhatunk, majd a görkorisok veszik birtokba a futókört. Utána folytatódik az iskolások egyéni versengése, és zárószámként a felnőttek, valamint a kerületen kívüli versenyzők állnak rajthoz, hogy megtegyék a számukra kiírt, négy kilométeres távot.

Az elmúlt egy évtized alatt, mióta a Futafok rendezvénye helyszínt váltott és átköltözött a Campona előtti térre, megszokhattuk, hogy a tömegfutóverseny szervezői mindig újabb és újabb ötlettel lepik meg a résztvevőket.

Egyik évben az együtt mozgás örömét célzó Minden Sport Mindenkié futam volt a kiemelt esemény, másikban a jótékonysági váltó. A Pincejárat futamon a kerületi vállalkozók és civil szervezetek négyfős csapatai versengtek egymással, tavaly a Dél-Buda együtt a dobogón került a váltók középpontjába, az idei évben pedig az életmódváltás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők.

A program főszervezője érdeklődésünkre válaszolva elmondta, hogy az „Életmód-váltó” futamra, amelynek kiemelt vendége Dávid Kornél, a 127-szeres válogatott kosárlabdázó, olyan párosok jelentkezését várják, akik közül az egyik egészséges életmódot folytat, hobbi szinten sportol, míg társa a jó példa kapcsán változtatni akar. Céljuk, hogy minél több embert egészségesebb életmódra ösztönözzenek.

Hozzátette: ebben a futamban a példamutatást és elszántságot fogják díjazni, mégpedig minden párosét, amelyik az 1000 méteres távot – akár futva, kocogva, vagy sétálva – megteszi.

– A kerületi sportegyesületek magas színvonalú kézi- és kosárlabda-bemutatói mellett új színfoltként jelennek meg a MAC Újbuda jégkorongosai. A közönség a játékosok segítségével megismerkedhet a hoki szépségeivel, az érdeklődők kipróbálhatják a felszerelést és az ütőt, a szerencsések pedig jegyet nyerhetnek a vasárnap délutáni jégkorongmeccsre a Tüskecsarnokba – hívta fel a figyelmet a Futafok kísérőrendezvényeire Patócs Andrea, az önkormányzat humánszolgáltatási irodájának vezetője.

(Az érdeklődők további információkat találhatnak a www.futafok.hu, illetve a www.facebook.com/futafok22 weboldalakon.).

(Tamás Angéla)