Ugrás a tartalomra

Országos hírű nagyböjti program Budafokon

2017. március 28. kedd
Szabadtéri gitáros keresztút helyszíne lesz április 7-én a budafoki Stáció kert. A különleges programot népszerűsíti a 777blog is
Országos hírű nagyböjti program Budafokon

„A nagyböjti keresztutak között több különleges, kiemelkedően hangulatos is akad – ezek valójában egyszerre lelkiségi és kulturális programok, amikre érdemes odafigyelni. Sík Sándor Keresztútja például megzenésítve hangzik majd fel egy igen szép helyszínen” – írja a 777blog.hu a budafoki  gitáros keresztútról.

Sík Sándor művét az Adoramus zenekar zenésítette meg 2003 nagyböjtjében. A gitár-, fuvola-, hegedű-, cselló-, ütős- és szintetizátor kíséretekre írt ifjúsági keresztút igazi lelki feltöltődést nyújt a feltámadás, a húsvét ünnepére készülve. Sík Sándor „Keresztút” című alkotását 2004 nagyböjtjének harmadik szombatján mutatták be a Budafok-felsővárosi plébánián. Innen indult zarándokútjára, azóta minden évben egyre több helyen talál imádkozó szívekre és lelkes hallgatóságra.

Az idei évben az Adoramus zenekar régi tagjaihoz új zenészek is csatlakoznak, új színt hozva ezzel a stációkba. Idén először hagyományteremtő szándékkal szabadtéren, a budafoki Stáció kertben követhetjük végig Jézus keresztútját.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Részletek:

http://www.budafokteteny.hu/program/ifjusagi-gitaros-keresztut--sik-sandor-keresztut-cimu-muve-alapjan

http://777blog.hu/programajanlo/kulonleges-keresztut-budafokon/