Ugrás a tartalomra

Nyáron is folytatódott az intézmények megújítása

2019. szeptember 18. szerda
A nyári szünet hagyományosan az intézményi beruházások ideje a kerületben. Az elmúlt hónapokban az önkormányzat korszerűsítette a Bartók Béla úti bölcsőde és óvodák épületét, két óvoda és egy bölcsőde tetőszerkezetét megújította, az Árnyas Kert Tagóvoda udvarára pedig új játékok és kismotor-pálya került.
Nyáron is folytatódott az intézmények megújítása

Önkormányzati forrásból és pályázati támogatásból korszerűsítették a Bartók Béla úti bölcsőde és óvodák épületét. A beruházás során megújították az épület homlokzatát, elkészítették a lapostető és a homlokzatok hőszigetelését, melynek köszönhetően mérséklődnek a fenntartási költségek. A mozgásukban korlátozottak számára is kényelmesen használható parkolót építettek, és az intézmény mindhárom bejáratát akadálymentessé tették. Megújították a Halacska református óvoda bejáratánál lévő rámpát, a tagbölcsőde és a tagóvoda bejáratához pedig teljesen újat építettek. A tagbölcsődében akadálymentes mosdót is kialakítottak. Gumiburkolatú játszóterületet hoztak létre az épület belső udvarán. Önkormányzati forrásból új, háromrétegű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra cserélték az épület homlokzati ablakait és ajtaját.

Nyáron is folytatódott az intézmények megújítása

A tavasz folyamán hőszigeteléssel látták el a Vöröskereszt utcában működő intézmények, a Mocorgó Tagbölcsőde és a Csicsergő Tagóvoda épületének tetőszerkezetét. Az épület alsó részében kicserélték az esővíz-elvezető rendszert, valamint a két intézményt összekötő épületrész teteje is új, hőszigetelő borítást kapott.

Önkormányzati forrásból újult meg a Varázskastély Tagóvoda tetőszerkezete is. Az új, energetikai szempontból is megfelelő tetőszerkezet kiépítése mellett megújult az esővíz-elvezető rendszer, valamint új villámhárító rendszert is kapott az épület.

Teljeskörűen megújult az Árnyas Kert Tagóvoda játszókertje: színes ütéscsillapító gumi- és műfűburkolat kapott helyet a játékok alatt, valamint egy térkővel burkolt, végtelenített motorpályát is építettek a gyerekek örömére. A játszókertben két új homokozó és egy háromállású hinta is szolgálja a szórakozást.

Nyáron is folytatódott az intézmények megújítása

Felújított játszóvár és streetball pálya várja a tanévkezdő diákokat a Hugonnai Vilma Általános Iskolában az önkormányzat jóvoltából. A régi játszóvárat teljesen újjáépítették, emellett csúszdával, mászófallal, rámpával és kötéllétrával bővítették.  A játékot körülvevő területet és a streetball pályát is öntött gumiburkolattal látták el.

Nyáron is folytatódott az intézmények megújítása

A Zöldecske, a Ficánka, a Maci, a Varázskastély, a Huncutka és a Rózsakert Tagóvodában felújították az ütéscsillapító burkolatokat, valamint minden óvoda játszókertjének homokozójában kicserélték a homokot. A játszóeszközökön idén is elvégezték a szükséges karbantartási és állagmegóvási munkákat, valamint a szabványossági felülvizsgálatot, hogy minden intézményben biztonságban indulhasson az év.

Fotó: Horváth Tamás