Ugrás a tartalomra

Nyári sporttáborok a kerületben

2016. július 19. kedd
Ismét nagy sikernek örvendett a görkoris, a kerékpáros és az úszótábor
Nyári sporttáborok a kerületben

A nyári szünet első hetében elkezdődtek a kerület különböző pontjain a gyerektáborok. A rendkívül népszerű görkorcsolya napközis tábor idén is kéthetes volt, melyre azonnal beteltek a helyek. A táborozó diákok főhadiszállása a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában volt, ahol napi kétszer tartottak görkorcsolya- és görhokiedzéseket a szakavatott edzők. A tornatermi gyakorlás mellett az utcán is közlekedtek a diákok, hogy minél gyorsabban elsajátítsák a biztonságos közlekedés szabályait. A görkorcsolyázás mellett volt úszás, rengeteg fakultatív program és szabad játék is.

A Hófehér Fóka Úszóiskola minden évben szervez kerékpáros napközis tábort. Ez is nagyon népszerű a kisebbek és a nagyobbak körében. A napi több tíz kilométeres tekerés mellett úsznak, falat másznak, korcsolyáznak és lovagolnak is a diákok. Emellett nagyon fontos, hogy minden helyszínre kerékpárral jutnak el, így megismerik a kerületet kicsit más szemszögből.

Augusztus 19-ig tart a napközis úszóiskola, melyet a Hófehér Fóka Úszóiskola szervez a Hajós Alfréd Tanuszodában. Erre a táborra még lehet jelentkezni, mindig szerdai napokon. Itt nem feltétel az úszástudás, hiszen az intenzív oktatáson gyorsan elsajátíthatják a gyerekek az úszás alapjait. Bővebb információk a Hofeherfoka.hu oldalon olvashatók.

Több mint 400 diákkal indul el a 8 héten át tartó önkormányzati napközis tábor, melynek az első négy hétben három altábora lesz a nagy érdeklődés miatt. A pedagógusok rengeteg programra viszik el a diákokat. Minden évben van kézműves-foglalkozás, birkózás, színházi előadás, úszás és sokféle fakultatív program. (V. D.)