Ugrás a tartalomra

Ne csak ünnepekkor gondoljunk rájuk! Aki segíteni szeretne a mezőkaszonyi rászoruló gyerekeken, most (is) megteheti.

2017. január 31. kedd
Budafok-Tétény önkormányzatának delegációja, Zugmann Péter alpolgármester vezetésével február közepén, a helyszínen ad át tartós élelmiszer adománycsomagokat a mezőkaszonyi iskola vezetésének, illetve az iskola leginkább rászoruló diákjainak. A rendkívül hideg, téli időszakban még inkább elkel a segítség, lehetőségeikhez mérten adományozzanak.
Ne csak ünnepekkor gondoljunk rájuk! Aki segíteni szeretne a mezőkaszonyi rászoruló gyerekeken, most (is) megteheti.

Tiszteletet, megbecsülést érdemlő, kivételes teljesítmény a kárpátaljai magyarság helytállása, megmaradása a szülőföldjén. A kelet-ukrajnai háború, az évek óta fenyegető államcsőd folyamatosan ront az ott élő nemzettársaink helyzetén. Példamutató, hogy a hosszú évtizedek óta tartó megpróbáltatások ellenére, hol szovjet, hol nacionalista ukrán közegben, a nemzeti kisebbségekkel ellenséges ideológiák folyamatos nyomása alatt, létbizonytalanságban is talpon tudtak maradni; hogy létezik ma is és élni akar a magyar közösség Kárpátalján.

Budafok-Tétény önkormányzata Mezőkaszonyt választotta társtelepülésének, és tavaly, a Nemzeti Összetartozás Napján hivatalosan is testvértelepülésekké váltunk. A történelem úgy hozta, hogy a mi segítségünk, támogatásunk most létfontosságú számukra. Ezért Budafok-Tétény önkormányzata, közösen 2016-ban a Magyar Református Szeretetszolgálattal úgy döntött: online adománygyűjtő honlapot indít a kárpátaljai iskolai étkezés, illetve a magyar oktatás támogatására. E honlapon keresztül bárki, a világ bármely pontjáról előmozdíthatja a magyar nemzeti összetartozást, segítheti a kárpátaljai magyarságot!
Budafok-Tétény önkormányzati delegációja, Zugmann Péter alpolgármester vezetésével február közepén, a helyszínen ad át tartós élelmiszer adománycsomagokat a mezőkaszonyi iskola vezetésének, illetve az iskola leginkább rászoruló diákjainak.

Aki segíteni szeretne a mezőkaszonyi rászoruló gyerekeken, most (is) megteheti. Itt: http://adomany.budafokteteny.hu/

Minden fillér a jó ügyet szolgálja!