Ugrás a tartalomra

Nagytétény ünnepelt

2016. szeptember 26. hétfő
Az idei Nagytétényi Szüreti Mulatság a hagyományokhoz hűen a csikósok és a hintók, szekerek érkezésével kezdődött szeptember 24-én. A rendezvényen részt vett Karsay Ferenc polgármester és Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is.
Nagytétény ünnepelt

A déli harangszó után Lászlóné Varga Éva a Nagytétényi Polgári Kör elnöke megnyitotta a rendezvényt. Ismertette a mulatság történetét és megköszönte mind a 99 támogatónak, hogy sikerült most is megrendezni ezt az eseményt. A beszéd után Fülöp Ákos plébános megáldotta a feldíszített szekéren lógó szőlőfürtöket és kezdetét vette az ünnepi felvonulás. A menetben kilenc hintó és négy szekér haladt, végig Nagytétény utcáin. A jó hangulatú felvonuláshoz sokan csatlakoztak, melynek élén a Budafoki Fúvósegylet játszott. A hagyományokhoz hűen a Bartók lakótelepen volt az első megállás, itt a Kicsi Rigók, majd a Hugonnai Kórus énekelt, végül a csikósok eltáncolták hagyományos táncukat. A felvonulás aztán újra elindult, majd a Nagytétényi Kastélymúzeumnál is ének és tánc fogadta az érdeklődőket.

A Szelmann Házba visszaérve délután is folytatódtak a színes programok. Hatalmas meglepetés volt, hogy a 21. Nagytétényi Szüreti Mulatságon Kiss Péter, a tulajdonában lévő 360 kilós márványdisznót a Szelmann Háznak ajándékozta, ami annak idején a Nagytétényi Sertés Hízlalda igazgatói irodája előtt ült. Húsz év után most a falu kemencéje elé került, ahol bárki megcsodálhatja. Ennek örömére koccintottak az ünneplők, majd a falu kemencéjében sült, otelló szőlővel töltött rétest kóstolhattak a látogatók. A színpadon fellépett a Sóskúti Ifjúsági Zenekar, majd a Nádasdy Néptánccsoport tartott néptáncbemutatót és táncházat a teremben. Este nyolc órakor kezdődött a telt házas, hajnalig tartó szüreti bál.