Ugrás a tartalomra

Nagykövet az idén 40 éves Bartók iskolában

2017. március 29. szerda
A Magyar Állami Operaház nagykövete látogatta meg a bartókos diákokat március 28-án, hogy népszerűsítse az opera és a balett műfaját. Az előadásnak az iskola könyvtára adott otthont.
Nagykövet az idén 40 éves Bartók iskolában

Rujsz Edit, balettmester izgalmas történeteket mesélt a diákoknak, miközben előadását érdekes kellékekkel is szemléltette, így a gyerekek közelről láthattak tütüt és spicc-cipőt.

A rendhagyó előadás kereteiben a tanulók megismerték az Operaház épületének történetét, majd vetítéssel egybekötött virtuális sétát tettek a neoreneszánsz stílusú épületben. Hallottak freskókról, szobrokról és Ybl Miklós építész korának rendkívül modern technikai megoldásairól: a nézőtér fűtéséről/hűtéséről, a színpad tűzvédelméről. Az előadás legemlékezetesebb része mégis az operaelőadás-részletek megtekintése volt. A kicsik a Hófehérke, a felső tagozatosok a Rómeó és Júlia szép pillanatait csodálhatták meg. A program iskolai szervezője Nagy Eszter énektanár volt, aki bízik abban, hogy a bartókos gyerekek közül sokan értő és befogadó közönséggé válnak.

(Viszkocsil Dóra)