Ugrás a tartalomra

Mindkét irányba járható az Etele út május 23-tól

2019. május 22. szerda
Az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása a tervek szerint halad, ezért a villamosforgalom júliusra tervezett elindítása előtt, már május 23-ától újra mindkét irányba járható lesz a gépjárműforgalom számára az Etele út.
Mindkét irányba járható az Etele út május 23-tól

Ezzel párhuzamosan megszűnik több, a Fehérvári úti, Tétényi úti és Somogyi úti kereszteződést érintő forgalomkorlátozás is, és újra eredeti útvonalán közlekedhet a 103-as, az 58-as és a 907-es busz.

 

Közúti forgalom

Az Etele úton a Fehérvári út és Tétényi út között a forgalom mindkét irányba kétszer egy sávon haladhat, egyedül a Rátz László utcai gyalogosátkelő jelzőlámpája nem működik még, az csak a villamos utasforgalom megindulásával egyidejűleg történik meg. A Hengermalom útról a továbbiakban nem lehet balra, a Fehérvári út felé kanyarodni, az Etele úton érkezők ugyanakkor továbbra is balra fordulhatnak a Hengermalom út és a Fehérvári út felé. A környéken továbbra is időszakos várakozási tilalomra kell számítani.

Az Etele út Tétényi út és Hadak útja közötti szakaszán kétszer egy sávon lehet haladni mindkét irányba. A Bártfai utca felé jelzőlámpás balra kanyarodó sáv létesül, a Bártfai utcából jobba és balra is ki lehet majd kanyarodni, továbbá bekapcsolják az Etele út és a Hadak útja csomópontban lévő jelzőlámpát.

Az Etele út Hadak útja és Somogyi út között is elindul a kétirányú forgalom, azonban az Etele Pláza építési munkái miatt továbbra is megnövekedett szállítójármű-forgalommal kell számolni. Az Etele út és a Somogyi út kereszteződésében a régi gyalogátkelő megszűnt, a jövőben az Etele Pláza előtt lévő gyalogos és kerékpáros átkelő lesz használható.

Az Etele út továbbra is munkaterület marad, útszűkületekre továbbra is számítani kell.

 

Közösségi közlekedés

Újra az Etele úton jár Kelenföld vasútállomás felé is a 103-as autóbusz, ezáltal ismét megáll korábbi Etele út / Fehérvári út, Bikás park M és Bártfai utca megállóhelyén. Szintén újra az Etele úton jár mindkét irányba az 58-as és a 907-es autóbusz.

 

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Kép: https://bkk.hu/2019/05/nyaron-indulhat-forgalom-az-1-es-villamos-kelenfold-vasutallomasig-meghosszabbitott-szakaszan/