Ugrás a tartalomra

Mindenki szava fontos – Városházi közmeghallgatás - Videóval frissítve!

2017. november 27. hétfő
Tizenegy lakos jelentkezett be előzetesen a november 16-án megtartott közmeghallgatásra, melyen nyolcan jelentek meg és mondták el problémáikat. A panaszok többsége az utakkal, a szennyvízelvezetéssel és a parkokkal kapcsolatos problémákra irányultak. A kérdésekre Karsay Ferenc polgármester válaszolt.
Mindenki szava fontos – Városházi közmeghallgatás - Videóval frissítve!

Az első felszólaló Mag Krisztina Szilvia volt, aki a közterületeken elhelyezett szemetesek és a kutyapiszok-tárolók számát kevesellte. A válasz az volt, hogy jelenleg 268 db hulladékgyűjtő és 38 db kutyapiszok gyűjtő van a kerületben és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nem tartja indokoltnak több kihelyezését.

Feig Zsuzsanna több lakó aggodalmát vetette fel, a Szél utcában található volt tojásüzemmel kapcsolatban. A kérdése arra irányult, hogy a terület megvétele után mi lesz a sorsa annak a hatalmas ingatlannak. Megnyugtató választ adott a polgármester, miszerint nincs folyamatban lakóövezeti átsorolás erre a területre.

A közelben található Mező utcai játszótérre kértek a szülők közvilágítást, valamint a 141-es buszjárat Pannónia utcai megállójánál található balesetveszélyes járda burkolatjavítását szorgalmazták. A jövő évi költségvetésből mindkét kérés megvalósulhat.

Barócsi Beáta Anita nyolc problémát sorolt fel. Például a vízelvezetés hiányát kifogásolta több helyszínen, a József Attila lakótelep parkjában élő hajléktalanokra és az olvashatatlan utcanév táblákra is felhívta a figyelmet. Válaszként elhangzott, hogy a napokban megtörtént az egyik vízelvezető árok tisztítása, a másik megtisztítása folyamatban van. A nemrégiben felújított parkban gyakrabban járőröznek majd a közterület-felügyelők és a rendőrök. A kerület több pontjáról összegyűjtik a megkopott utcanévtáblákat és azokat egyszerre fogják lecserélni.

Pádárné Csontos Kitti az Óhegyen élő kisgyermekes családok problémáit képviselte a közmeghallgatáson. Az édesanyák nagyon szeretnének egy játszóteret, ahova kimehetnének gyermekeikkel. Az igény olyan nagy, hogy már 233 aláírás is összegyűlt rá. Az önkormányzat támogatja ezt a javaslatot és el is kezdett megfelelő helyszínt keresni a játszótér kialakításához.

Géczi Gábor a Közgazdász utcában élők aggodalmát hozta a testület elé, miszerint a környékükön szeptember óta sok „színesbőrű” sétál és semmilyen hivatalos felvilágosítást nem adtak nekik, hogy honnan jöttek és mit csinálnak itt. Karsay Ferenc polgármester elmondta, hogy a világ több pontjáról érkező fiatalok tanulnak a Tomori Pál Főiskolán és szereznek diplomát.

Kiss András a Kártya utca rossz állapotáról számolt be a képviselőknek. Biztató választ kapott a rózsavölgyi lakos, mert elhangzott, hogy a vállalkozói szerződést már megkötötte az önkormányzat az út felújítására. Az utca geológiai mélypontjáról a csapadékvizet átemelő műtárggyal a patakba fogják majd juttatni, de miután ennek az engedélyeztetése a vártál jobban elhúzódik, így a felújítás 2018 tavaszán fog megtörténni.

Szabó László a Rózsakerti lakótelepen élők panaszt ismertette. A tehervonatok zaját még csukott ablakok mellett is lehet hallani, ezért a zajvédelem megoldására kérte a város vezetőit. A szakemberek szerint a sínek cseréje után a zajterhelés nem fogja elérni a jogszabály alapján meghatározott határértéket, ezért erre a szakaszra nem építenek zajvédő falat.

Marczinka József arról számolt be, hogy szeretne a Dunára a hajójával lejutni, ami most a kerületben ingyenesen nem lehetséges. A kerület vezetése régóta szeretné elérhetővé tenni a lakók számára a vízi sportokat a Dunán, melynek tervei a közeljövőben meg is valósulhatnak – hangzott el a városházi közmeghallgatáson november 16-án.

 

(Viszkocsil Dóra)

 

FOTÓ: FÖLDHÁZI ÁRPÁD ::

 

A PROMONTOR TV összeállítása: