Ugrás a tartalomra

Mikulás a Piactéren

2018. december 20. csütörtök
Ingyen korcsolyázhattak a gyerekek a Szieszta Ponton
Mikulás a Piactéren

Mikulásváró és karácsonyi gyermekkoncertet szervezett a Klauzál Ház a Piactérre december 6-án. A nagyszakállú Mikulást izgalommal várták a gyerekek.

A Budafok Advent rendezvénysorozat részeként megvalósult vidám könnyűzenei koncerten a Lévai Tímea–Poppre Ádám Duó szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat. A formáció annak idején egy felkérésre alakult meg néhány dal erejéig, ami nagyon sikeres volt, így tovább folytatták a közös munkát. A duó az életben is egy párt alkot. A repertoárjukban többek között gyermekműsorok és versek megzenésítése szerepel, de emellett jellegzetes hangulatú, többnyire lírai hangvételű dalokat is írnak angol és magyar nyelven. A kicsiknek szóló dalok követik az óvodai és iskolai nevelési év történéseit, az ünnepekre, az évszakokra, állatokra írjuk a dalokat – mondta Lévai Tímea a koncert után. Férjét a karácsonyról kérdeztük: „Gyerekkorom óta ez a legvarázslatosabb időszaka az évnek, nagyon vártam a telet, a havat, mindent, ami az ünneppel és a készülődéssel kapcsolatos.” A párnak már van két szép kisfia, akikkel még varázslatosabb a decemberi készülődés és várakozás. 
A koncert közben váratlanul megérkezett a Mikulás talpig piros ruhában egy hatalmas zsákkal, telis-tele ajándékkal. A gyerekek énekkel köszöntötték őt a piactéren. A kicsik egyenként mondták el kívánságaikat a Mikulásnak, majd aki szerette volna, még egy közös képet is készíthetett erről a felejthetetlen pillanatról. Mindeközben a Szieszta Ponton a jégpálya megtelt önfeledten korcsolyázó fiatalokkal. Budafok-Tétény önkormányzata ezen a napon ingyenes korizási lehetőséget biztosított a kerületieknek, amit rengetegen ki is használtak. (Viszkocsil Dóra)