Ugrás a tartalomra

Miért késik a szelektív hulladék elszállítása?

2018. szeptember 25. kedd
Több lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz, miszerint jelentős késéssel szállítják el a szelektív, illetve a zöldhulladékot a kerület egyes részein, ezért megkerestük a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt.-t (FKF Nzrt.), és az alábbi választ kaptuk.
Miért késik a szelektív hulladék elszállítása?

Az elmúlt hetekben a kikészített szelektív és zöldhulladékot a kerületben több helyen jelentős késésekkel szállították csak el. Az önkormányzat ezért felvette a kapcsolatot a hulladékszállítást végző FKF Nzrt.-vel, s tájékoztatta a kerületi helyzettel kapcsolatban, valamint nyomatékosan kérte a szemét menetrendszerű elszállítását. Az FKF Nzrt. Budafok-Tétény önkormányzatát válaszában arról tájékoztatta, hogy a rendelkezésükre álló eszköz és személyi kapacitás függvényében mindent megtesznek a lakosság által elvárt szolgáltatási szint fenntartásáért. Amennyiben pedig késés fordul elő, igyekeznek az elmaradást mihamarabb pótolni.

Fontos tudni, hogy az FKF-fel nem a kerületi önkormányzat, hanem az egyes háztartások állnak szerződésben, így panaszaikkal érdemes közvetlenül az FKF Nzrt. ügyfélszolgálatához fordulni. (e-mail: fkfzrt@fkf.hu)

A sajtót is bejárta a hír, miszerint munkaerőhiánnyal küzd a szervezet, ez is magyarázza a Budapest-szerte, több mint 15 kerületben előforduló késéseket.

Az FKF Nzrt. jelenleg is több pozícióra keres munkavállalókat: http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/vallalatrol/allasajanlat