Ugrás a tartalomra

Megváltozott a Budapest Bár koncertjének időpontja a Klauzál Házban

2016. október 10. hétfő
Az eredetileg október 16-ra meghirdetett koncert technikai okok miatt új időpontban lesz: november 6-án.
Megváltozott a Budapest Bár koncertjének időpontja a Klauzál Házban

Az előzetesen megváltott jegyek természetesen érvényesek az új időpontra, azonban igény esetén visszaválthatók. A Klauzál Házban vásárolt jegyek a helyszínen, az interneten vásárolt jegyek a jegykezelő rendszeren keresztül válthatók vissza. Megértésüket köszönjük!

Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar. A Budapest Bár igazi szuperb(r)and lett,  minden koncertjük igazi felüdülés és zenei élmény egyben. 

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életbentartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. 

Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Queent is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat. 

A Budapest Bár élete igazán eseménydús és sokszínű. A legutóbbi lemezekkel megújult a repertoárjuk, tavaly közel száz teltházas koncertet adtak Budapesten és vidéken, és több koncertet adtak külföldön is. Tavaly elkészítettek egy műsort  a híres szövegíró, G.Dénes György emlékére, amelyet a Városmajori Szabadtéri Színpadon is bemutattak. A zenekar az idén is a repertoár jelentős frissítésére készül: visszanyúlnak régi dalokhoz is, de szemeznek a közelmúlt kedvelt számaiból is. 

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály(cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő),Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Rutkai Bori, Frenk és Kiss Tibi

Bővebb információ:
www.budapestbar.hu
www.facebook.com/budapestbarband
www.youtube.com/budapestbar
https://instagram.com/budapest_bar
https://twitter.com/budapestbar
https://www.tumblr.com/blog/budapestbarband

Jegyár: 
Elővételben: 3900.-Ft
A koncert előtt a helyszínen: 4500.-Ft

Jegyek kaphatók a Klauzál Ház Információs pultjánál és a jegy.hu oldalon.

Online jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/budapest-bar-koncert-72413