Ugrás a tartalomra

Megújuló színházterem

2018. június 20. szerda
Az idei alapítványi bálján a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola szülői közössége összefogott, és gyűjtésbe kezdett az intézmény épületében található színházterem teljes fejújítása érdekében.
Megújuló színházterem

A beruházás várható költsége 647.000 forint lenne, melynek köszönhetően megszépülhetne a teljes berendezés. Szükség lenne függönycserére, új szőnyegre, lámpákra, a színpad átépítésére és a nézőtéri székek újrahúzására is.

Az iskola Eminens Alapítványa a cél érdekében jótékonysági bált rendezett a Szelmann Házban. Összesen 110-en vettek részt az esten, melyre sok szülő a támogatói jegy megvásárlása mellett másban is nagy segítséget nyújtott az iskolának. Beer Gábor szülői felajánlásként megvásárolta a vacsorához szükséges hozzávalókat és megszervezte, hogy egy szakács megfőzze az ételeket a közösségi ház udvarán. A pedagógusok lelkesen pucolták a zöldségeket a bál előtt. Húslevest, sertés pörköltet, főtt burgonyát és savanyúságot szolgáltak fel a vendégeknek. A gyönyörűen megterített asztalok és a feldíszített terem is a tanárok keze munkáját dicsérte. A tanári színtársulat svéd gyermekverseket adott elő,  Köleséri Csenge pedig két produkciót mutatott be százhalombattai tánccsoportjával. Bradács Géza profi discos ajándékként hajnal 2-ig szórakoztatta a közönséget. Volt még süteménysütő verseny, melynek bevételét szintén a színházterem felújítására fogják fordítani, rengeteg tánc. tombola húzás, melynek a fődíja Huber József, kerületi művész egyik festménye volt.

(Viszkocsil Dóra)

Megújuló színházterem

Fotó: Kocsis Zoltán