Ugrás a tartalomra

Megszakadt egy sorozat…

2019. április 28. vasárnap
A BMTE kikapott otthon a Kaposvártól vasárnap
Megszakadt egy sorozat…

Lelkes szurkolók, ragyogó napsütés és remek minőségű pálya várta a BMTE játékosait húsvét vasárnapján a Promontor utcában, vagyis minden adott volt ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk és folytatódjon november óta tartó hazai veretlenségi sorozatunk. Sajnos ez nem sikerült, a BMTE 1-0-ra kikapott a Kaposvártól.

Megszakadt egy sorozat…Az első félidő budafoki játékát az idegesség és pontatlanság jellemezte. Játékosaink sokszor választottak rossz megoldást, és több, kapkodásból fakadó hibát jegyezhettünk fel, különösen az első húsz percben. Lehetőségeink így is akadtak ebben az időszakban a kaposvári tizenhatoson belül és annak előterében, ám Kulcsár Kornél fejese és Micsinai lövése is erőtlen volt. Nem úgy Szakály Attila próbálkozása a másik oldalon, Kovács Zoltán szerencsére oldalra tudta ütni a labdát. A 21. percben változtatnunk kellett védelmünk összetételén, a meghúzódó Vaszicsku Gergő helyére Khiesz Kornél állt be, de hiába telt az idő, nem sikerült tökéletesen rendeznünk a sorainkat. Olyannyira nem, hogy a 34. percben a Kaposvár megszerezte a vezetést: a bedobásból induló vendégakció végén Rajczi Péter lőtt a hálóba középről, mintegy nyolc méterről, Nagy Richárd előkészítése után (0-1).

A fordulás után aztán már sokkal szervezettebben és fegyelmezetten futballozott csapatunk, amely a 51. percben ki is egyenlített volna, ha a játékvezető nem érvénytelenít egy gólt. Kulcsár bal oldali szabadrúgását követően Kovács Dávid megcsúsztatta a labdát, amelyet a kaposvári védők között kibújó Króner Martin a kapuba továbbított. A partjelző azonban 10-15 másodperc gondolkodás után lest jelzett. A mieink mentek tovább előre becsülettel, de a 74. percig nem tudtak komolyabban veszélyeztetni. Ekkor viszont Kulcsár ismét bizonyította kiemelkedő képességeit, és egy csel után középről, 16 méterről lőtt, balszerencsénkre a labda kifele pattant a kapufáról.
A Kaposvár a második félidőben először a 75. percben jutott el említésre méltó lehetőségig, Borbély Ákos éles szögből leadott lövésénél Kovács Zoltán lábbal hárított. Az utolsó tíz percben nagy nyomás nehezedett a vendégek védelmére, Pölöskei Péter beállásával még több labda érkezett magasan a tizenhatoson belülre, ám Margitics Andorék hiába mozgósították minden energiájukat a végjátékban, nem tudtak gólt szerezni. A rendes játékidő utolsó percében Beliczky Gergő megduplázhatta volna Waltner Róbert együttesének előnyét, de a helyzet kimaradt, így a Rákóczi 1-0-s győzelmével vitte el mindhárom pontot a Promontor utcából. Csapatunk hét veretlenül megvívott hazai találkozó után kikapott a BMTE Stadionban, és visszacsúszott a tizenötödik helyre a tabellán.

(www.budafokimte.hu)