Ugrás a tartalomra

Megépült a Pécsi utca újabb szakasza

2019. január 09. szerda
A 180 méternyi új útburkolatnak köszönhetően csökkenhetnek a belvárosi forgalmi dugók. Az új szakasszal együtt két, összesen 27 férőhelyes parkolót is átadtak.
Megépült a Pécsi utca újabb szakasza

A Pécsi utca építésének második ütemében az eddig részben zúzott kővel borított, Duna utca és a Tűzoltó utca közti szakasz kapott aszfaltburkolatot. A 180 méteren, 6 méter szélességben megépült út egyik oldalán térköves járda és csapadékcsatorna is helyet kapott, valamint közvilágítást is telepítettek a szakaszon. A terület környezetét újrafüvesítik a tereprendezés során. A beruházás részeként egy 20, valamint egy 7 férőhelyes parkolót is építettek a személyautók számára, így enyhítve a térségben kialakult parkolási nehézségeket.

A Pécsi utca megnyitásával várhatóan enyhülni fog Budafok belvárosának forgalmi terhelése, a kiépített csapadékcsatornának köszönhetően pedig a belvárosi intézmények környezetében összegyűjtött csapadékvizek elvezetése is megoldottá válik.

Megépült a Pécsi utca újabb szakasza

Fontos tudni, hogy a Pécsi utca új szakaszának megnyitásával a Pécsi utca—Duna utca kereszteződésében megváltoztak az elsőbbségi viszonyok. A Duna utca szakrendelő felőli szakasza alárendelt útszakasszá vált, a Pécsi utca–Duna utca (Duna utcai aluljáró irányában) lett a fő irány, melyre burkolati jelek és jelzőtáblák is felhívják a figyelmet. A szakaszon sebességkorlátozás van érvényben.  Kérjük az erre közlekedők fokozott figyelmét.

A beruházás Budafok-Tétény önkormányzatának köszönhetően valósult meg.

Megépült a Pécsi utca újabb szakasza

Fotó: Kocsis Zoltán