Ugrás a tartalomra

Lenyűgöző gálakoncert a Dohnányi zenekarral

2016. szeptember 21. szerda
Schubert, Mozart és Liszt műveit hallgathatta meg a Klauzál Ház közönsége
Lenyűgöző gálakoncert a Dohnányi zenekarral

A 27. Pezsgő- és Borfesztivál előestéjén a hagyományoknak megfelelően a Budafoki Dohnányi Zenekar adott zártkörű koncertet a Klauzál Házban. A hangversenyt megelőzően a színházterem közönsége megtekinthetett egy a tavalyi borfesztiválról készült rövidfilmet, majd Karsay Ferenc polgármester lépett a színpadra.

A kerület elöljárója köszöntötte Szabolcs Attilát, kerületünk országgyűlési képviselőjét, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának alelnökét, a riói olimpiáról hazaérkezett olimpikonokat, Takács Orsolya vízilabdázót, Csere Gáspár hosszútávfutót, a Kempelen Farkas Gimnázium egykori diákját és Márton Richárd úszót, a Budafóka SE versenyzőjét.

Megkülönböztetett figyelemmel üdvözölte testvérvárosaink delegációit, a Nagy István vezette baróti küldöttséget és a varsói Białołęka kerületből érkezett vendégeket, élükön Ilona Soja-Kozłowska polgármester asszonnyal. Köszöntötte a díszpolgárokat, a kerületi egyházak és az önkormányzat képviselőit, a borászokat, a civil szervezetek vezetőit és a meghívott vendégeket, majd köszönetet mondott a fesztivál támogatóinak: stratégiai partnereiknek, hogy segítséget nyújtottak a kétnapos rendezvény lebonyolításához, a Palace Catering Kft.-nek és a Törley Pezsgőpincészetnek a hangversenyt követő állófogadás felajánlásáért, valamint az Ivanics Kft.-nek a minden vendég számára biztosított apró ajándékért.

Karsay Ferenc ünnepi beszédében kiemelte: az önkormányzat régi vágya, hogy Budafok-Tétény márka, divatos szóval brand legyen. Van szlogenünk, a „Kisváros a nagyvárosban”, és termékünk, a „Budapest bornegyede”, valamint most már saját kenyerünk is, a kultúra területén pedig az ország egyik legkiválóbb szimfonikus zenekarával, a Budafoki Dohnányi Zenekarral büszkélkedhetünk.

A Budafoki Dohnányi Zenekar nevében Hollerung Gábor karmester üdvözölte a közönséget, néhány szóban bemutatva a koncerten elhangzó műveket. A vastapssal záródó, lenyűgöző hangversenyen elhangzott Schubert egyik fiatalkori daljátékának nyitánya, Mozart népszerű Prágai szimfóniája és Liszt Ferenc Les Préludes című szimfonikus költeménye is.

(Tamás Angéla)