Ugrás a tartalomra

Legyen minden gyereknek boldog karácsonya! - ajándékgyűjtés a Camponában

2017. november 28. kedd
Immár hagyományosan idén is advent első vasárnapján állítják fel a Camponában azt az adományládát, amelybe becsomagolt ajándékokat helyezhetünk el november 25-től december 17-ig, hogy boldoggá tegyük egy-egy nehéz sorsú kisgyermek karácsonyát.
Legyen minden gyereknek boldog karácsonya! - ajándékgyűjtés a Camponában

A bevásárlóközpont rendszeresen gondol azokra a kerületi családokra is, ahol kevesebb jut a jóból a gyerekeknek, legyen szó akár színes programról, időtöltésről, vagy éppen kézzelfogható tárgyi ajándékról. Évente több alkalommal is szerveznek a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve olyan programot a gyerekeknek, ahol egy kicsit kizökkenhetnek a hétköznapokból, és élményeket gyűjthetnek. Az idei karácsonyon mézeskalács-díszítésre invitálják majd őket, mindjárt advent első hétvégéjén, hiszen a következő hetekben egy különleges mézeskalács-látványvilág épül fel majd a Camponában. (részletek itt olvashatók)

Talán kevesen tudják, hogy már az ókori Egyiptomban is ismerték a mézes tésztát, bár kicsit más formában, sűrűbb szószok készítéséhez használták. Magyarországra Erdélyen keresztül, Németországból érkezett a mézeskalács hagyománya. A mézeskalácsosok céhekbe tömörültek, óvták a mesterség titkait. Már a kezdetektől vásárfiaként készültek a “mézesbábok”, eleinte az ún. ütőfás kalácsok, majd a cifra díszítésű figurák, szívek, házak, ezekre már mi is emlékezhetünk az egykori búcsúkból. A Camponába most a művészi színvonalon alkotó Ékes-Édes Ajándékok csapata látogat el, hogy elkészüljön a bevásárlóközpont különleges mézeskalács-falva, melynek házait karácsony előtt szintén a Gyermekjóléti Központnak adják majd át.

Számunkra fontos, hogy ne csak karácsonykor figyeljünk azokra, akiknek kevesebb jutna, hanem egész évben próbáljunk adni és adni” – mondja Kákosy Zsolt, a Campona üzemeltetéséért felelős CBRE ingatlan tanácsadó ingatlanvagyon-kezelési vezetője. – „De persze ilyenkor még inkább arra gondolunk, hogy egyetlen gyermek se maradjon ki az ünnep varázsából, így egyértelmű, hogy idén is megszervezzük az adományozást. Ha mindenki a saját kis lehetőségeit kihasználja, sokan, sokszor, sokaknak segíthetünk.”

Ahogy Dr. Daróczi Csilla, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, örömmel vesznek minden olyan ajándékot, amely 0-14 éves korú rászoruló gyermekek karácsonyfája alá kerülhet. A becsomagolt ajándékok dobozára kérik ráírni, hogy milyen korú és nemű gyermek számára készült a csomag. Társasjáték, baba, kisautó, színes gyurma, ugrókötél, jojó, építőjáték minden gyermeknél nagy örömet okoz, mint ahogy könyv, színező, vagy naptár is, de a gyerekek nagyon örülnek színes ceruzáknak, filctollaknak, festéknek, radíroknak, füzeteknek is. 

Aki tehát szívesen segítene, november 25-től december 17-ig elhelyezheti a Campona Adománygyűjtő ládájában a becsomagolt, felcímkézett ajándékot, benne olyan jó állapotú, használt vagy akár új játékokkal, könyvekkel, amelyekkel szívesen okoznak örömet egy-egy nehéz sorú kisgyermeknek. Hogy mindegyiküknél a lehető legszebb lehessen az idei karácsony!

www.campona.hu

Legyen minden gyereknek boldog karácsonya! - ajándékgyűjtés a Camponában