Ugrás a tartalomra

Legendás helyszínen készül a BMTE

2019. január 24. csütörtök
Felturbózott játékoskerettel, gyógyuló sérültekkel, nagyra törő tervekkel készül csapatunk a tavaszi bajnoki szezonra
Legendás helyszínen készül a BMTE

Bizonyára sokan emlékeznek az Oscar-díjra esélyes magyar animációs krimi, a Ruben Brandt, a gyűjtő egyik meseszép szlovéniai helyszínére, ahol a főszereplő pszichiáter szanatóriumában tervelik ki a merész műkincsrablásokat. Nos, itt, Čatežben, Európa egyik legszebb gyógyfürdő-paradicsomában készül hétfő óta a BMTE NB II-es labdarúgócsapata a február 3-i bajnoki rajtra, Csizmadia Csaba vezetőedző irányításával.

A téli szünetet a másodosztályú bajnokság 16. helyén, egy pontra a kiesőzónától töltő csapat – úgy tűnik – jelentősen megerősödött a holtszezonban.
„Új játékos Kovács Zoltán kapus a Vasasból, Kulcsár Kornél Zalaegerszegről, Csiszer Balázs Kaposvárról – ő szegről-végről a földim, hiszen 19 éves csíkszeredai fiú. Posztokra igazoltunk, hiszen szükségünk volt egy rutinos kapusra, ő Kovács, nagyon kellett egy irányító középpályás, aki kiszolgálja a szélsőinket – ő Kulcsár –, és Csiszer az a fiatal játékos, aki szintén hiányzott a csapatunkból. Reményeink szerint még nem fejeztük be a csapaterősítést, terveink között szerepel egy szélső, egy csatár és még egy fiatal szerződtetése. Ha ezek az elképzeléseink megvalósulnak február 15-ig, az átigazolási időszak befejezéséig, akkor bizakodva nézünk a tavasz elé, a középmezőnybe történő felzárkózás reményével” – mondta Csizmadia, aki a minap a Digi Sport reggeli adásában megerősítette, hogy semmiképpen nem akar játékosedző lenni, s már csak egy fellépést tervez, a bajnokság utolsó hazai meccsén, amikor a hajrában becserélné magát.
„Hétfőn elutaztunk a szlovéniai
Čatežbe, tíznapos edzőtáborozásra, egy gyönyörű Száva-parti fürdőhelyre – folytatta a szakvezető. – Sportigazgatónk, Oláh Lóránd már megszemlélte a helyszínt, ahol garantált a színvonalas edzésmunka. Mint ahogy az eddig eltelt egy hétben, a Promontor utcai otthonunkban is zökkenőmentes volt a felkészülés. Filkor Attila szerencsére már egészséges, Vass Máténak van még egy tavalyról visszamaradt sérülése, de már gyógyul, és őt is el tudtuk vinni Szlovéniába. Már csak a súlyos sérültjeink, Ihrig-Farkas Sebestyén és Gubacsi Zoltán nincsenek hadra fogható állapotban” – újságolta „Csizi”, aki azért még hozzátette, hogy ha szükség lesz rá a székely válogatottban, ott még vállal fellépéseket. (Ch. Gáll András)

Legendás helyszínen készül a BMTE