Ugrás a tartalomra

Közlekedési változások az augusztus 20-i hosszú hétvégén

2018. augusztus 17. péntek
2018. augusztus 20-án és az ahhoz kapcsolódó rendezvények miatt már 17-én, 18-án és 19-én is számos, a budapesti fő közlekedési útvonalat érintő útlezárás és közösségi közlekedési változás lép életbe.
Közlekedési változások az augusztus 20-i hosszú hétvégén

 Ezeken a napokon – különösen 20-án – a belvárost közösségi közlekedéssel érdemes megközelíteni. A BKK ajánlja a kötöttpályás járatok igénybevételét, különösen a négy metróvonal használatát.

A hosszú hétvége mindhárom napján a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között jár az M3-as metró, és meghosszabbított üzemidővel éjjel fél egyig jár a metró pénteken, szombaton és vasárnap este az M2-es és az M4-es, valamint vasárnap az M3-as vonalon is.

 A Lánchidat augusztus 17-e hajnaltól 21-én, kedden hajnalig, az Erzsébet hidat 19-én 14 órától 20-án hajnalig, a Margit hidat 20-án várhatóan 19 órától zárják le a forgalom elől.

Az augusztus 20-ai tűzijáték előtt és után a metró-, a HÉV-, a villamos-, a busz- és a trolibuszvonalakon a sűrűbben induló járatok segítik majd a kényelmesebb utazást.

Az ünnepi hétvégén az útlezárások miatt számos busz- és villamosjárat módosított vagy rövidített útvonalon jár, ezért a hosszú hétvégén érdemes utazásunkat a BKK FUTÁR alkalmazás használatával megtervezni – a BKK utazástervezője mobilalkalmazásként, valamint a weben is elérhető, és az ünnepi forgalmi rend idején is az optimális útvonalat ajánlja fel.

További információk az augusztus 20-i közlekedési változásokkal kapcsolatban, a térképre kattintva érhetők el:

Közlekedési változások az augusztus 20-i hosszú hétvégén