Ugrás a tartalomra

Közlekedési káosz a vasútfelújítás miatt

2019. március 14. csütörtök
A rózsakerti vasúti átjáró lezárását követően a teljes Nagytétényi úti forgalom a Dózsa György úti átjáróra terelődik, ami még tovább fokozza az amúgy is hatalmas dugókat a kerületben. Karsay Ferenc polgármester ez ügyben már elkezdte az egyeztetéseket a beruházókkal.
Közlekedési káosz a vasútfelújítás miatt

Egyszerre zárnak le április elsejétől két kereszteződést is a nagytétényi sorompónál, miközben a forgalmat a Dózsa György úti körforgalom felé terelik, nagy dugókat okozva a városrészben. Karsay Ferenc polgármester közölte: elfogadhatatlannak tartja az eljárást, és mindent megtesz, hogy képviselje a lakosság érdekeit.

Súlyos közlekedési gondokat okoz az elkövetkezendő hetekben, hogy a beruházó és a neki dolgozó kivitelezők sem veszik figyelembe a kerületi lakosság érdekeit – jelentette ki lapunknak Karsay Ferenc polgármester a nagytétényi sorompó és a nem szintbeli, Növény utcai átjáró együttes lezárásáról. A vasúti beruházók tervei szerint úgy volt, hogy a szintbeni kereszteződés (a nagytétényi sorompós átjáró) meg fog szűnni, mert ezzel párhuzamosan kiépül a Növény utca irányában egy nem szintbeli kereszteződés, vagyis a forgalmat a vasútvonal alatt fogják átvezetni – számolt be a fejleményekről a polgármester. Mint mondta, a sorompót ugyan elbontották, de az aluljáró nem készült el időre. Az ebből adódó gondokat pedig úgy akarják megoldani, hogy egyszerűen lezárják az átjárást, és a teljes Nagytétényi úti forgalmat elterelik a Dózsa György úti körforgalmú csomópont felé, ami óriási dugókat okoz. Mindez úgy történik, hogy a Duna-telepen élőknek már eddig is 1-2 órát kellett állniuk a dugóban, hogy haza tudjanak menni – emlékeztetett Karsay Ferenc, aki ezt elfogadhatatlannak tartja.
– A legbosszantóbb az, hogy ennek főként adminisztratív okai vannak – mondta a polgármester. A kivitelező és a beruházó ugyanis arra hivatkozik, hogy nincs, aki átvegye tőlük a csapadékvízrendszert. A nem szintbeli kereszteződés a tervek szerint május közepére készül el, addig a nagytétényi sorompót fogják majd megnyitni újra, de csak egy próbaüzemet követően – tájékoztatott a polgármester. Elmondta: ez a próbaüzem a beruházó ígérete szerint várhatóan 15 nap, de korábban terveztek két hónapot is, az önkormányzatnak sikerült elérni, hogy ne így legyen. Az autók tehát még egy darabig nem mehetnek majd át a kereszteződésen annak ellenére, hogy a sorompó látszólag működik. – Ez egy lehetetlen helyzet, de mindent meg fogok tenni, hogy képviseljem a kerületiek érdekeit – szögezte le Karsay Ferenc. (VH)