Ugrás a tartalomra

Köszöntötték az egészségügyi dolgozókat - Videóval frissítve!

2019. július 02. kedd
A hagyományokhoz hűen Semmelweis Ignác születésnapján köszöntötték azokat a dolgozókat, akik a kerületi egészségügyben dolgoznak. Az ünnepség a Városháza dísztermében zajlott, ahol gratuláltak a Kerület Napján Dr. Bálint Béla-díjjal kitüntetetteknek is.
Köszöntötték az egészségügyi dolgozókat - Videóval frissítve!

,,Önöknek egyszerre kell kezelniük a test betegségét és az emberek lelkét, gyógyítani és útmutatást adni, elviselni a kudarcokat, a nehézségeket, a minden nap új és új feladatokat. Úgyhogy, ha feltesszük a kérdést, hogy a világ egyik legnehezebb hivatását választották-e, a válasz egy egyértelmű igen. És ha feltesszük azt a kérdést, hogy elcserélnék-e munkájukat bármi másra: szinte biztos vagyok benne, hogy a válasz egy hasonlóan egyértelmű nem lenne."

– méltatta Szepesfalvy Anna alpolgármester az egészségügyi dolgozókat, majd úgy fogalmazott: ,,Tudom jól, hogy az önkormányzat is egy fontos fogaskerék, ezért igyekszünk, hogy megtegyük, ami rajtunk múlik: korszerű, európai színvonalú körülményeket biztosíthassunk a kerületi egészségügyi intézményekben."

Az alpolgármester beszámolt arról, hogy a kormány döntése értelmében július 1-től nő az egészségügyi szakdolgozók és védőnők bére, mely 2022-re a 2018-as illetménybázishoz képest 72 százalékkal emelkedik majd.

Beszéde után a Nádasdy Táncegyüttes adott színvonalas műsort, majd a Dr. Bálint Béla-díjjal kitüntetetteket méltatták. Dr. Góhér Ilona és Dr. Kékesi Olga, a június 21-én tartott Kerület Napi díjátadó gálán vehették át a kitűntetést.

Dr. Góhér Ilona tüdőgyógyász főorvos húsz évvel ezelőtt, egyik kollégája hívására érkezett Budafok-Téténybe, azóta tagja a XXII. kerületi Tüdőgondozó közösségének. Lelkes támogatója kerületünk kulturális életének. Minden tudásával igyekszik megfelelni hivatásának, óriási szakmai tapasztalattal gyógyítja a betegeket. Munkája elismeréseként 2012-ben Pro Medicina Újbuda Kitűntetésben részesült, 2018-ban a Korányi Tüdőgyógyász Társaság ,,Schweiger Ottó Emlékéremmel” tüntették ki.

Dr. Kékesi Olga 30 éven át szolgálta Budafok-Tétény egészségügyét, 17 éven át Rózsavölgy háziorvosaként. A Szakmai tevékenysége mellett a 70-es, 80-as években körzeti orvosként figyelt fel, majd később kutatási eredményeivel is bizonyította a kerületi környezetszennyezésekkel összefüggésbe hozható megbetegedéseket. A nagytétényi Metallochemia gyártelep felszámolásának élharcosa volt. Tagja a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének, a Magyar Orvosírók és Képzőművészek Körének, a Budatétényi Polgári Körnek, melynek egyik alapítótagja. Munkájával mind a mai napig hozzájárul a kerület számos civil kezdeményezésének elősegítéséhez.

A kitüntetettek köszöntése után állófogadás várta a megjelenteket a Városháza Házasságkötő termében.

 

Fotó: Huszár Dávid