Ugrás a tartalomra

Könnyebben bejuthatunk a kisvárosból a nagyvárosba

2016. június 03. péntek
Szombattól, június 4-étől lépnek életbe az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni járatok közlekedési módosításai
Könnyebben bejuthatunk a kisvárosból  a nagyvárosba

A véglegesített hálózatmódosítás a korábbi társadalmi egyeztetés során a BKK-hoz beérkezett mintegy 4 000 észrevétel és az érintett önkormányzatokkal folytatott többkörös egyeztetések alapján készült el. A Budafok-Tétényt közvetlenül, vagy közvetve érintő legfontosabb változások:

  • A 133-as és a 233-as járatokat összevonják, a Nagytétényi úti és a Budafoki úti szakaszon az új, kizárólag légkondicionált, akadálymentes járművekkel közlekedő 133E járat közlekedik majd, amely több megállóban áll meg, ezzel a gyorsjárati kiszolgálás több megállóban válik elérhetővé.
  • Budafok-Felsővárosban egyszerűsödik a buszhálózat, mivel csúcsidőszakban a 258-as busz helyett az új 250B járat közlekedik Kelenföld vasútállomás és Budafok belvárosa között, valamint javul a Savoya Park elérhetősége, a lakossági kéréseknek eleget téve a 158-as busz hétköznap napközben is közlekedik.
  • Budatétényből bővül a metró gyors elérhetősége, a bővülő 101-es járatcsaláddal a Dózsa György út környezetéből is el lehet jutni Kelenföld vasútállomáshoz, ráadásul a 101-es járatcsalád már napközben és kora este is közlekedik.
  • Budafok-Tétényből  továbbra is többféle és sűrű gyorsjárat –  az Újpalota  felé közlekedő 133E – biztosítja a belvárosi kapcsolatot, mely  megáll ezentúl a Miskolci utca / Csömöri út megállóban is, biztosítva a Csömöri út gyorsjárati kiszolgálását. A belváros vonzáskörzetében, a Blaha Lujza tér és a Március 15. tér között a gyorsjáratok minden megállót kiszolgálnak.

Az M4-es metró megjelenésével megváltoztak az utazási szokások: az utazóközönség körében egyre népszerűbbé vált az M4-es metró használata, míg a korábbi hagyományos felszíni járatok veszítettek jelentőségükből. A BKK az utasforgalmi átrendeződésre reagálva alakította át a metróhoz kapcsolódó autóbusz-hálózatot. A hálózati változáshoz kapcsolódóan intenzív előtájékoztatásba kezdett a fővárosi közlekedési központ. A változásban érintett vonalakon, a járműveken és a legforgalmasabb megállóhelyeken összesen 700 darab térképet és utastájékoztató anyagot helyeztek ki, emellett a június 4-én bevezetendő változásokra a járműveken hangos utastájékoztatás formájában is felhívják az utasok figyelmét. Június 4-én, 5-én, 6-án és 7-én közel 40 forgalmas megállóban és csomóponton élőszavas, helyszíni utastájékoztatással is készülnek, ezeken a helyszíneken munkatársaik és a BKK forgalomirányítói összesen 15 ezer darab térképes szórólapot osztanak majd ki, emellett segítenek az eligazodásban, az új hálózat megismerésében.
A BKK arra kéri az utasokat, hogy ne megszokásból közlekedjenek, mielőtt útnak indulnak, ismerkedjenek meg az új hálózattal.
További részletek: www.bkk.hu

Könnyebben bejuthatunk a kisvárosból  a nagyvárosba