Ugrás a tartalomra

Kirakatban a friss, színes zöldségek és gyümölcsök

2015. szeptember 14. hétfő
A Budafoki Kertbarát Kör minden ősszel terménybemutatón állítja ki a tagok által, saját kiskertjeikben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket.
Kirakatban a friss, színes zöldségek és gyümölcsök

A minden érdeklődő számára nyitott rendezvényre nemcsak kerttulajdonosok érkeztek. A 20 kiállítónak bárki tehetett fel kérdéseket, és sokan kérdeztek is: voltak olyanok akik az általuk nem ismert növények iránt érdeklődtek, de olyanok is, akik kóstolással győződtek meg arról, hogy a vegyszermentes növényeknek sokkal finomabb íze van amellett, hogy egészségesebbek is.

 

Karsay Ferenc polgármester nyitotta meg a terménybemutatót: „Amikor idejövök, mindig megfog ez a baráti és családias hangulat. A kiskert tulajdonosok mindig adni szeretnének: tudást vagy terményt – most én szeretnék adni minden kiállítónak egy-egy üveg bort, melynek címkéjén egy ősi székely áldás olvasható." A rendezvényre, mint minden évben, most is ellátogatott Szabolcs Attila, országgyűlési képviselő is.

 

A Klauzál Ház kamaratermében színes termények díszítették az asztalokat: az élénk színű zöldségek, gyümölcsök között lekvárok, fűszernövények mellett jégszoborral, egészséges süteményekkel és különleges terményekkel is találkozhattak a látogatók.