Ugrás a tartalomra

Kerületi bronzérmek a leicesteri világversenyen

2018. szeptember 05. szerda
A magyar karateválogatott negyedik helyen végzett a Leicesterben tartott világverseny éremtáblázatán, melyben a budafoki Sozsin Wado Karate Egyesület is szerepet vállalt.
Kerületi bronzérmek a leicesteri világversenyen

Idén augusztus 25-26-án rendezték meg a Wado Kai All Nations Championships világversenyt, amelynek helyszíne az angliai Leicester volt. A nemzetközi rendezvényen 25 ország karatékái mérhették össze a tudásukat.

A magyar küldöttségben a budafoki Sozsin Wado Karate Egyesület tagjai is képviseltették magukat: Pap Dorottya, Tóth Lea Beatrix és Tóth Noa Beatrix is kiutazott, hogy megméresse magát a rangos versenyen. Munkájukat Bisztrony Csaba, az egyesület és a Magyar Wado Szövetség elnöke Bisztrony Balázs edző és ifj. Bisztrony Csaba bíró segítette, valamint a kiutazó keret tagja volt dr. Györkös Roland, a Yamabushi WKE vezetője is, aki a Sozsin Wado Karate Egyesület aktív tagja maradt saját egyesülete igazgatása mellett is.

A kétnapos verseny első napján a selejtezőket játszották le a versenyzők: Tóth Leának sajnos nem sikerült a továbbjutás, Pap Dorottya és Tóth Noa pedig vigaszági sikerüknek köszönhetően a bronzéremért küzdhettek vasárnap. A verseny második napján Pap Dorottya skót ellenfelén kerekedett felül, így 3. helyen végzett, míg Tóth Noa portugál ellenfelét szoros küzdelemben legyőzve szerezte meg a bronzérmet.

A magyar nemzeti válogatott Japán, Anglia, Skócia után így az éremtáblázat 4. helyen végzett.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Kerületi bronzérmek a leicesteri világversenyen