Ugrás a tartalomra

Keringő, táncok, szalagok

2017. december 15. péntek
Két középiskolánkban is szalagavató ünnepséget tartottak
Keringő, táncok, szalagok

A Budai Nagy Antal Gimnázium végzős diákjainak november 25-én volt a szalagavató ünnepsége az érdi Városi Uszoda, Sport- és Rendezvénycsarnokban. A Kempelen Farkas Gimnázium nyolcadik osztályos tanulói december 2-án vehettek részt a szalagtűző ünnepségen a Klauzál Gábor Művelődési Központban. A Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola szalagavató bálja december 9-én lesz szintén a Klauzál Házban.

Keringő, táncok, szalagok  Keringő, táncok, szalagok  Keringő, táncok, szalagok

A Budai Nagy Antal Gimnáziumban négy végzős osztályból összesen 97 diák élhette át a szalagtűzés felemelő érzését, és mutatta meg a családtagoknak erre az alkalomra megtanult táncokat. Az ünnepségen a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola néptáncosai táncoltak kalotaszegi táncokat. A szalagavató a 12.a osztály táncával és videójával folytatódott. A 12.b-s fiúk színes kosárlabdákkal mutattak be egy produkciót, miközben a lányok pom-pom girlöknek beöltözve ropták a táncot. A 12.b osztályvideója után a 12.c osztály tagjai adtak elő táncokat a 70-es, 80-as és a 90-es évek zenéire. A 12.d osztály a generációk egymásra találását mutatta be széktánccal. Minden produkció között volt valamilyen előadás, amely még színesebbé tette az ünnepséget. A közös keringőt Szeift Ádám tanította meg a diákoknak. A szalagavató végén a diákok táncoltak a tanárokkal és a szülőkkel.

A Kempelen Farkas Gimnáziumba összesen 67 diák vett részt a szalagavató ünnepségen. Békefi Gábor igazgató szívhez szóló szavai után az osztályok külön-külön felvonultak a színpadra, és az osztályfőnökök egyenként tűzték fel a piros színű szalagokat az ünnepi ruhákra. Az a osztály kisfilmjéből megtudhatták a szülők, nagyszülők, hogy milyen is egy nap az iskolában. A vidám pillanatok után az osztály közös tánca következett, majd a másik osztály lépett színpadra és táncolt a Dzsungel könyve ismert zenéire. A b osztályosok által készített kisfilm az elmúlt nyolc év legszebb pillanatait mutatta be. Az ünnepség a keringővel és a közös fotók készítésével ért véget. (Viszkocsil Dóra)