Ugrás a tartalomra

Karácsonyi gyűjtés az anyaotthonnak

2018. december 22. szombat
Játék, ruha, gyümölcs és pénz kerül a fenyőfa alá
Karácsonyi gyűjtés az anyaotthonnak

Közeledik a karácsony, eljött az adakozás ideje. Két kerületi civil lakos úgy gondolta, hogy gyűjtési akciót indít ezekben a napokban jótékony célra, a budafok-tétényi anyaotthon megsegítésére.

Egy ifjú helyi postás a decemberi időszakban lehet, hogy nem csak kétszer fog csengetni, és nem csak leveleket fog kivinni – valószínűleg egy-egy adakozóbb kedvű lakostól hozni is fog apró ajándékokat… Schléger Richárd ugyanis gondolt egyet, és elhatározta: gyűjtést szervez, hogy másoknak örömet szerezzen:
– A postán, ahol dolgozom, megbeszéltem a kollégákkal, hogy segítsenek be a gyűjtési akcióba – mondta. – Hangsúlyozom, ez magánakció, nem kötelező, mégis szívesen csinálják. Gyűjtünk különféle ajándékokat, játékot, ruhát, pénzt is. Remélem, több tízezer forint értékű adomány gyűlik össze a néhány nap alatt, amelyet az anyaotthonnak szánunk, és 21-én adjuk át. Szeretnénk ebből hagyományt teremteni, jövőre valószínűleg más intézményt támogatunk.
Schléger Richárd a gyűjtőmunkába bevonta Bíróné Haluska Cecíliát is, aki a férjével egy zöldség-gyümölcs üzletet vezet a kerületben. A házaspárt nem volt nehéz a jótékonyságra rábeszélni, mert rendszeresen adakoznak maguktól is.
– Állatokat mentünk, fákat, gyümölcsöket adunk szegény családoknak – hallottuk Bíróné Cecíliától. – Örömmel segítünk Richárdnak is, mert jól tudjuk, különösen a szeretet ünnepe idején, jólesik minden rászorulónak egy kis ajándék. Most gyümölcsön kívül természetesen egy nagyobb fenyőfát is felajánlunk az anyaotthonnak. Szívet melengető a számunkra, ha jótékonykodhatunk. (temesi)

Karácsonyi gyűjtés az anyaotthonnak