Ugrás a tartalomra

Juniális Boglárka megsegítéséért

2016. június 27. hétfő
A jótékonysági rendezvényen segített Gál Csaba Boogie és Kökény Bea is
Juniális Boglárka megsegítéséért

Nagy kavalkád volt a Budai Nagy Antal Gimnázium udvarán szombaton egész nap egyik tanulójuk megsegítéséért, aki már egy éve nem tud együtt tanulni osztálytársaival. Horváth Boglárka tavaly májusban lett rosszul tanítás közben és újra kellett éleszteni. Azóta kórházban és odahaza ápolják, a szülők anyagi tartalékai is kimerülőben vannak, ezért (is) fogtak össze és szervezték meg a juniálist, hogy a befolyt összegből könnyítsenek a család helyzetén.

A gimnáziumban vidám volt a hangulat, szólt a zene a színpadról, jártak-keltek a segítő szándékú emberek az udvaron és minden egyes fogyasztásukkal segítettek Boglárkán, vagy ahogy mindenki hívja, Bogin. Még a palacsintára is ráírták a nevét csokival. Kapható volt sütemény, szendvics, ajándéktárgy, ebédre pedig gulyást ehettek a vendégek. A befolyt összeg – amely akár több mint százezer forint is lehetett – a Horváth családé lett, akik dél körül érkeztek meg az eseményre. A hordágyon fekvő Bogit pillanatok alatt körbeállták az osztálytársai, és üdvözölték, meséltek, énekeltek neki.

Boksay Kata 9.a osztályos tanuló érdeklődésünkre, hogy milyen lánynak ismerték meg osztálytársukat, csak annyit mondott: kicsit visszahúzódó volt, de nagyon szerettük és most is szeretjük, igyekszünk gyakran meglátogatni otthonában.

A 15 éves Bogi a XI. kerületben él szüleivel, akik szeretnének Budafokra költözni egy nagyobb lakásba, mert jelenleg a 48 négyzetméteres otthonuk szűknek bizonyul az ápolás miatt, amely még hosszú ideig eltarthat.

– Egész nap Bogival kell lenni, otthagytam a munkahelyemet, a férjem pedig munkanélküli, így igen nehéz lett az élet a számunkra – mondta az édesanya, Bondor Szilvia, akitől megtudtuk, hogy kislányuk tavaly májusban éppen angolórán volt, amikor értesítették őket, hogy nagy a baj. Egy ritka genetikai betegség, a Marfan-szindróma miatt szívbillentyű-problémái is voltak, rendszeresen jártak kontrollra, de arra nem számítottak, hogy ekkora tragédia történik. Bogi oxigénhiány miatt jelenleg nem lát és beszélni sem tud. Megsegítésére a juniálist Lukács Krisztina, a gimnázium szülői választmányának elnöke szervezte, aki elégedett volt a látogatottsággal és ígérte, hogy további rendezvényekkel is segítenek a családon. A színpadon ismert emberek is megjelentek: zenélt például a Megasztárból ismert Gál Csaba Boogie, de feltűnt Kökény Bea Európa-bajnok kézilabdázó is. Szerencsére a jó idő is segített, a rendezvény alatt végig sütött a nap. (Temesi László)