Ugrás a tartalomra

Jól vizsgázott az új piactér - kerületi egyenruhásaink szintén: a lakosság szolgálatában, szolgálaton kívül

2016. május 22. vasárnap
Az idei Rendőr-, Katasztrófavédelem-, és Mentő Napnak a nemrégiben átadott Budafoki Szomszédok Piaca előtti tér adott otthont. Az egész napos színes programokkal a budafok-tétényiek közösen csúcsrajáratták, "beüzemelték" a teret.
Jól vizsgázott az új piactér - kerületi egyenruhásaink szintén: a lakosság szolgálatában,  szolgálaton kívül

Az eseményt dr. Bató András rendőrkapitány nyitotta meg. A rendezvényen részt vett többek között Ott János tűzoltó főhadnagy, budafoki őrsparancsnok és Zugmann Péter alpolgármester is. Régi hagyomány már, hogy ilyenkor az egész éves munkájuk elismeréseként rendőrök, tűzoltók és most először mentősök is jutalmat vehetnek át a színpadon. A gyerekeknek meghirdetett rajzverseny eredményhirdetése is ekkor volt.

A piactéren felállított sátrakban fegyvereket foghattak a kezükbe a gyerekek, kérdezhettek a fegyházakról és börtönökről, a bátrak saját felhasználásra ujjlenyomatot is adhattak a rendőrök segítségével. Idén először csatlakozott ehhez a naphoz a Budafoki Mentő Állomás. Mentőmotorral és mentőautóval érkeztek a helyszínre, hogy az érdeklődök megnézhessék a járművek felszereltségét. A téren felállított színpadon vagy előtte mindig valamilyen bemutatóval szórakoztatták a családokat. Volt kutyás bemutató, Krav Maga, az Adyliget csapaterő bemutatója, a Nemzeti Honvéd Díszegység két fős fellépése és Taktikai Tomfás bemutató. Hatalmas érdeklődés mellett mutatták be kétszer is a három szerv közös mentési akcióját. A szimulált balesetben egy bankrablót fogtak el a rendőrök, majd a súlyosan sérült társát a mentősök látták és a tűzoltók vágták ki az autóból. Mindezt Győrfi Pál az OMSZ szóvivője kommentálta végig. A nap folyamán több művészeti csoport is fellépett, melyek a Klauzál Házban gyakorolnak nap-mint nap. Este Retro Partyval és utcabállal zárult az idei rendőrnap.