Ugrás a tartalomra

Jól úsztak a budafókások

2019. május 06. hétfő
A felnőtt és az ifjú úszóink is jól szerepeltek a hazai és a külföldi versenyeken
Jól úsztak a budafókások

A Budafóka XXII SE nagyion szép eredményeket ért el a tavalyi év során a különböző nemzetközi és hazai versenyeken. Az egyesület megőrizte a hetedik legjobb helyezését az országos rangsorban.

– Szép sikereket értek el a Budafóka XXII SE versenyzői az elmúlt évben, büszkék vagyunk a 2018-as eredményeinkre – foglalta össze a kerületi úszók sikereit Bodnár Tamás abban a levélben, amelyben megköszönte az önkormányzat támogatását. Mint beszámolt róla, korosztályos válogatott versenyzőink jól úsztak a különböző nemzetközi viadalokon, például a csehországi Plzenben vagy a szerbiai Novi Sadban. Márton Richárd egy belgiumi versenyen is rajtkőre állt, és hárman edzőtáboroztak a Magyar Úszószövetséggel Dél-Afrikában. Júniusban úszóink Klagenfurtban versenyeztek az Ifjúsági Világjátékokon, a rangidős Rácz Regő vezérletével nemcsak a „fő” váltót nyerték meg, hanem rengeteg érem került a nyakukba és sok egyéni csúcs is megdőlt – ismertette Bodnár Tamás.

Szeptemberben Galyassy Szilárd aranyérmes lett a FINA junior világbajnokságon csapatban Eliatban, októberben Zombori Gábor szerepelt jól az ifjúsági olimpián Buenos Airesben: két 7. hely és egy 8. hely mellett a férfi vegyes váltó tagjaként a 4. helyen végzett.

Novemberben a rövid pályás országos bajnokságon a legjobb férfi úszóink szereztek öt 5., hat 6., három 7. és három 8. helyet. Zombori Gábor 50, 100 és 200 méter háton is országos évjáratos csúcsot ért el. A hosszútávúszó medencés ob-n Galyassy Szilárd 3., Zombori Gábor 4. lett 1500 méter gyorson, 5000 méteren Galyassy a 2., Zombori a 3. helyen végzett.

A Budapest Kupa 3. fordulóján a 2005–2006-os korcsoport versenyzői közül mindenki egyéni csúcsot úszott 800 méter gyorson, Molnár Dóri és Rátkai Zsófi megúszta az aranyjelvényes szintet is.

Az országos bajnokságokon sikerült megőrizni a Budafóka XXII SE előző évi helyezését, a csapat a hetedik legjobb lett az országos egyesületi rangsorban (az úszóinkkal későbbi lapszámainkban olvashatnak interjúkat). (VH)