Ugrás a tartalomra

Jobb körülmények, jobb eredmények

2016. február 02. kedd
Dr. Soós János, a BMTE elnöke az NB II-es tervekről
Jobb körülmények, jobb eredmények

A BMTE-sporttelep megújulása számos sporteredményt és megnövekedett sportolói létszámot hozott 2015-re. 2014-ben hat hónap alatt lezajlott a BMTE-telep felújítása. Több létesítményt is bevontak a sportcsarnok felújítása mellett. A cél az volt, hogy a fejlesztés úgy valósuljon meg, hogy városképileg is megváltozzon a sporttelep képe.

– Hogyan értékeli a tavalyi esztendőt?

– A tavaly év végi befejezés azt jelenti, hogy egy évig még folyamatban van az elszámolás, ilyenkor utólagos ellenőrzések vannak. Ha valamilyen hiba van, akkor ebben az időszakban lehet kijavítani. Jó minőségűen készültek el a beruházások, így sportolóink és a kerület lakossága, elsősorban az óvodások és iskolások, sokkal jobb körülmények között tudtak sportolni 2015-ben, mint korábban. Három ütemben hajtjuk végre a korszerűsítést. Az első, legnagyobb szakasz lezárult 2014-ben. Tavaly beadtuk a pályázatot a második ütemre, és a harmadik ütemet is szeretnénk megvalósítani, amellyel az egész sporttelep korszerű lesz. Ma már látható, hogy a megváltozott körülmények között a sportolók jobb eredményeket értek el.

– Milyen eredmények születtek és mely sportokat űzhetik a mozogni vágyók a BMTE-pályán?

– A BMTE focicsapata eggyel magasabb osztályban játszik. Ez a csapat azt tűzte ki célul, hogy valamilyen módon szeretne még egy osztállyal feljebb kerülni. Ha feljutnánk az NB II-be, visszakerülne a budafoki labdarúgás oda, ahol évtizedekig volt. Van reális esély, hogy egy-két éven belül Budafokon másodosztályban foglalkozzunk a labdarúgással és visszakerüljenek a nézők a nézőtérre. Nagyon sikeres továbbra is az atlétikai szakosztály. Ez alapvetően utánpótlás-neveléssel foglalkozik, sajnos szembe kell néznünk azzal, hogy atléta sportolóink 14-15 éves korukban elkerülnek innen. Évente 3-4 vagy akár 5-6 országos bajnokságot is nyernek a sportolóink. A kosárlabdázók továbbra is jól szerepelnek. Szeretnének egy osztállyal feljebb kerülni és az NB I felső ágán játszani, de ez jelentős pluszforrásokat igényel. Tenisz szakosztály is működik a BMTE-pálya területén. Ennek is megváltozott a működése, hatékonyabbnak gondoltuk, ha profik foglalkoznak a pályákkal. Ez aktívabb sportéletet jelent, másrészt jelentős éves bevételt az egyesületnek.

– Milyen további fejlesztések szükségesek még a BMTE-pályán?

– Tíz évvel ezelőtt építettük meg a műfüves pályánkat, ezt szeretnénk a második ütemben felújítani. Három-négy éven belül meg kell oldani – ha a focicsapatunk másodosztályba kerül – a füves pálya világítását is. Szeretnénk, ha a Gundel-villa melletti terület visszakerülne a sportegyesülethez. Új funkcióval és megfelelő fejlesztésekkel bővíthetnénk ezzel a sporttelepet.  Viszkocsil Dóra