Ugrás a tartalomra

Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád…

2019. április 30. kedd
Örökzöld dallamok csendülnek fel Budafok pincéiben május 4-én
Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád…

Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád…A Budafoki Pincejárat egyenesen Lehár Ferenc és más klasszikussá vált operettslágerek világába repít a jövő hónap első szombatján.

A Soós István Borászati Szakiskola Tangazdaságában pincesétával és borkorcsolyával várják azokat, akik kíváncsiak a borászkodás rejtelmeire. A bortotón nyert pohár bort pedig elfogyaszthatják Szász Kati primadonna-szubrett dalait hallgatva.

A Várszegi Pincészet Kovács Szilárd operettműsorára és vezetett pincesétára invitálja vendégeit. Aki pedig a pezsgőgyártás fellegvárába, a Törley Pezsgőmanufaktúrába érkezik, különleges múzeumlátogatás és pinceséta után pezsgőt kortyolgatva hallgathatja meg Plásztán Anett és Kiss Tivadar tolmácsolásában a magyar operett remekeit.
A Borvárosban a kóstolóval egybekötött pódiumbeszélgetés vendége ezúttal Onestyák Mária és Lajos lesz, akiket Viszkocsil Dóra faggat a gombatermesztés kulisszatitkairól. Az ínycsiklandozó falatok elfogyasztása után Bányai Gábor Bertalan keramikusművész munkáiban gyönyörködhetnek a látogatók.

A Barlanglakás Emlékmúzeum újra kinyitja kapuit, és harmonikaszóval, friss pogácsával és egy pohár borral várja a látogatókat. A Borköltők Étterem vacsorára és pincekvízre invitálja az éhes, játékos kedvű borkedvelőket, akik VIP jegyet nyerhetnek a következő Pincejáratra.

A Katona Borházban a nap folyamán Mádi Piroska színművész lép fel operettműsorával, majd 19.30-tól egy borkóstolóval egybekötött fergeteges operettgála zárja ezt a csodás napot. 

(További információ a programokról és a menetrendről itt olvasható.)