Ugrás a tartalomra

Illegális hulladéklerakás — vissza a feladónak

2019. augusztus 14. szerda
A kerületi közterületfelügyelők beazonosították a szemetelőt, így az illegálisan kihelyezett hulladékot visszaszállították „jogos” tulajdonososához.
Illegális hulladéklerakás — vissza a feladónak

Jogosan vált ki felháborodást az illegálisan lerakott szemét látványa, amely nem csak a szépérzékünket bántja, környezetünket is rombolja. Az elkövetők megtalálása pedig sokszor nehéz feladat, így sokan azt gondolhatják, következmények nélkül maradhat a hulladék illegális lerakása.

Nemrég egy forgalmas budatétényi kereszteződésnél találtak illegálisan lerakott hulladékot a közterület-felügyelők. Az ellenőrzés során olyan bizonyítékokra bukkantak a hulladék között, melyek alkalmasak voltak a hulladék tulajdonosának beazonosítására. A közterület-felügyelet dolgozói felkeresték az illetőt, és visszaszállították a jogtalanul kihelyezett szemetet. A hulladék tulajdonosa elismerte, hogy azt valamelyik családtagja rakhatta ki.

A közterület-felügyelők intézkedése nyomán a család közszolgáltatási szerződés keretében gondoskodott hulladéka elszállításáról. Ezúton felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az illegális szemétlerakás tettenérése esetén az illetékes hatóság eljárást kezdeményez, valamint szabálysértési bírságot szab ki.

Kérünk mindenkit, hogy tartózkodjon az ilyesfajta hulladéklerakástól, óvjuk meg környezetünket!

Budapesten 17 hulladékudvar működik, ahová leadható a felhalmozott hulladék. Bővebb információ itt: https://www.fkf.hu/letesitmenyeink-hulladekudvar

 

A kiemelt kép illusztráció. Forrása: pixabay.com