Ugrás a tartalomra

Ifjú titánok Budafokon

2019. augusztus 05. hétfő
Két egykori futballakadémiás is csatlakozott a BMTE keretéhez
Ifjú titánok Budafokon

A sikeres felkészülési torna mellett igazolásokkal is erősíti a következő idény játékát a BMTE labdarúgócsapata. Az egyesület két fiatal tehetséget is igazolt a szezonra.

A 19 éves Opavaszky Balázs Vácon kezdett futballozni, majd a Ferencváros érintésével 2011-ben a Sándor Károly Akadémiára került. 2016-ban Siófokra igazolt, később kölcsönjátékosként a Vasas utánpótláscsapatában is szerepelt. A Balaton-partiak színeiben 2017 őszén bemutatkozott az NB II-ben, ahol tizenhárom mérkőzésen lépett pályára. A korábbi U17-es és U19-es válogatott Opavszky a legutóbbi szezonban a Paks NB III-as együttesének tagja volt.

„Úgy ítéltük meg, hogy jobbhátvéd poszton ő az, aki karakterét tekintve leginkább megfelel és beleillik a csapat profiljába” – nyilatkozta Oláh Lóránt sportigazgató Opavszky Balázsról (bal oldali képünkön).

Másik új szerzeményünk, Soltész István (jobb oldali képünkön) már a felkészülés kezdete óta a mieinkkel együtt edzett, és az elmúlt hetekben meggyőzte szakmai stábunkat arról, hogy érdemes szerződtetni. A 18 éves középpályás az FK Pohronie elleni találkozón csereként beállva gólt szerzett, majd gólpasszt adott. Soltész a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, végigjárta a korosztályos csapatokat, 2017 őszén pedig az NB III-ban is bemutatkozott. 2018 februárjában a Kelen SC-hez szerződött, amellyel az előző idényben bajnok lett a BLSZ I. osztályban, és megnyerte a Budapest Kupát.

„Univerzális középpályás, aki védekező szerepkörben és irányítóként is bevethető” – jellemezte Oláh Lóránt Soltészt, aki kisebb métertű pályán is rendkívül ügyes. Fiatal játékosunk az elmúlt hónapokban a Ferencváros futsalcsapatában ontotta a gólokat, és bemutatkozott a felnőtt válogatottban is. A jövőben viszont már csak a nagypályás karrierjére koncentrál.

Sportigazgatónk kiemelte: két 2000-es születésű, vagyis a fiatalszabálynak megfelelő labdarúgóval erősödtünk, akiket nem csak a Magyar Labdarúgó-szövetség iránymutatása miatt választott szakmai stábunk.

„Figyelünk a keret átlagéletkorára, mert a jövő csapatát építjük” – fogalmazott Oláh Lóránt.

Keretünkhöz kapcsolódó hír, hogy Horváth Csanád távozott Budafokról, a 19 éves hátvéd pályafutásához sok sikert kívánunk. (Budafoktime.hu)